Snickaregården goes to gym

Jag fick en fråga häromdagen och den är relevant för oss alla. Varför tränar du? Vad är det som driver dig till att åka till gymmet och/eller till yogamattan? Är det för att beachsäsongen närmar sig och du vill ha en vältränad kropp eller vart hämtar du din inspirationen?

En ganska fair fråga tycker jag ändå. Och visst en snygg vältränad kropp tackar man ju inte nej till men den får komma som bonus om den vill titta fram 😉

För det är inte därför jag lägger ner så mycket tid på träningen. Utan träning skulle jag vara en skugga av mig själv och inte ha något värdigt liv. Jag skulle inte kunna röra höger arm och höger ben. Jag skulle inte orka hänga med på familjens upptåg eller något annat roligt överhuvudtaget p g a all värk. Sen är det för mitt framtida jag ska kunna ha lika roligt som jag har nu och kunna leva ett bra  och rörligt liv så länge som möjligt.

Därmed inte sagt att det är så roligt varje dag. Absolut inte, men då är det typ att ta ett djupt andetag, spotta i nävarna och just do it! Och så kan man få åka lite slalom ibland. Till exempel, om en övning som gick bra häromdagen är bara att glömma nästa gång. Testa, det kanske går bättre med lättare vikter och fler reps? ibland kan det faktiskt till och med vara så att få reps på tyngre vikter känns bättre eller om man ska göra helt andra övningar. Det gäller att lyssna in och lära sig sin kropp och vad den berättar för dig. Ställa sig frågan; Vad kan jag göra idag? , varje dag. Kryssa runt mellan olika vikter och maskiner och övningar.

Själv kör jag yoga, styrketräning, body balance och spinning. Det är min egna speciella godisblandning. Man får helt enkelt hitta sitt. Hitta en bra mix. Jag erkänner villigt att styrketräningen var det värsta och det tråkigaste jag gjorde i början. Men så bra den är och efter ett tag började jag till och med upptäcka att det var lite roligt. Idag kan jag inte tänka mig att klara mig utan den. Jag kan inte klara mig utan den. Den och yogan har hjälpt mig hit. Spinningen och utomhuscyklingen körs bara för att det är så himla kul och det skulle jag inte kunna utan att lyfta och yoga.

IMG_0713Snickaregården-goes-to-gym

Och ja, det gör ont när man börjar, även efter ett uppehåll. Särskilt om man har en skada. Men så länge man vet vad det är och har haft kontakt med sjukvård så är det inte farligt.

Nu skickar jag vidare frågan. Tränar du? Vad kan du göra idag för din kropp och för ditt framtida du? Vart hittar du din motivation? Yttre omständigheter eller inre?

Vad kan du göra idag?

Bra fråga att börja reflektera lite över.

Annonser

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s