Har du hittat din balans?

Idag har jag andats stadsluft och gjort sån där måsteshopping. Brombelägg, hundmat och så vidare. Det har ätits tårta och druckits kaffe. Himla sött och gott. Färska hallon och choklad mmm…….Nu så är det snart dags att åka ner och tända upp lite ljus på gymmet. Det är dags för veckans body Balance pass. Gäller att hitta balansen mellan att göra och att vara. 

Att ha ett liv i balans betyder inte att man går i jämnmod på en och samma nivå hela dagarna varje dag. För livet tippar mer än gärna över åt det ena eller andra hållet och det är där vi aktivt får gå in och balansera upp. Att prioritera tid för att göra och tid för att vara. Precis som om vi står i en balansposition i yoga. T ex trädet. Ibland känner vi hur det ‘blåser’ vi har svårt att hålla balansen. Vi vinglar. Men som livet i övrigt handlar det inte om att hålla balansen utan mer om att ta omtag och hitta den igen. Det är  kontrasterna som gör det. Livet är fullt av kontraster och det är de som gör det just så fantastiskt och vi mår bra av kontraster. Göra-vara, Hårt-mjukt, Kallt-varmt och så vidare. Sa nu inte att det är lätt. Det är det aldrig. Vi kan bara göra det bästa vi kan för att må så bra vi kan. Perioder blir mer åt ena hållet. Gäller bara att vi kan väga över åt andra hållet sen. Jag själv hittar alltid på så mycket som ska göras. Jag har en riktig utmaning i att ha balansen. Där har jag hittat ett verktyg i yogan.  

Yoga och body Balance är moving meditation. Att röra sig med sina andetag och att ha fokus på sina rörelser stillar tankarna från att spreta åt typ tusen håll och samlar ihop dig till en enhet tillbaka så du hör vad ditt hjärta viskar till dig. 

Nu är jag nyfiken på vad du har för verktyg. I den här snabba världen kan vi behöva dela med oss om tips för att kunna vända trenden. 

Annonser

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s