Feng shui och penséer 

Tänk att vi skriver 1 mars idag. Mars. Det betyder att vintern snart har gjort sitt. Även om det snöar ymnigt idag. Äntligen. Jag drömmer om penséer och tazetter på trappan som ger ett löfte om en skönare årstid istället för tallris, kottar och lykta och om några veckor så är det verklighet. Vet du att entrén står för vägen i livet enligt Feng shui och symboliskt för våra drömmar och möjligheter. Det första du ser när du kommer hem och därmed också det sista du ser när du lämnar ditt hem.

Det du ser där påverkar din sinnesstämning. Blir du irriterad över skohögar och kläder och väskor i en enda  röra på golvet så tar du med dig den känslan in i resten av ditt hem och du är irriterad på typ allt och alla. Det försvagar oss energimässigt och är ingen skön stämning i ett hem på kvällen där vi ska landa och ladda upp oss efter en dag i skolan eller arbete. Eller vice versa, när du lämnar hemmet har du samma irritationsmoment och bär med dig det under dagen.

Vi börjar med utsidan. Är det lätt att hitta rätt ingång? Har du en fungerande lampa och ser det trevligt och välkomnande ut? Alltså inga soppåsar och annan bråte.  Suckar du och tycker det ser bedrövligt ur råder jag dig att städa och göra fint redan där. Den känslan du får när du ser ditt hem och entré är den du tar med dig in i huset och vidare in i alla rum sen. Du ska bli glad när du kommer hem.

Har du något som blockerar dörren? Röj. Smörj gångjärn och byt lås. Allt sånt registrerar vi undermedvetet som hinder som känns stora som berg när vi rör oss framåt i livet.

Sen är det förvaring, förvaring och förvaring som gäller. Krokar, hyllor, korgar, sittbänk med förvaringsmöjligheter. Glöm inte bort att utnyttja väggarna för krokar att hänga väskor, korgar med mössor och vantar, nycklar etc etc. Gärna också i barnens höjd. Och du, allt måste inte vara i hallen och framme jämt. Som säsongskläder och fritidssaker som skateboards etc.

20c70f3b8344d4c5605dab76ef4a846d

bild via Pinterest

Sen om det finns plats är ett litet bord eller en liten hylla för den välkomnande lampan, en blomma och kanske någon dekoration. Som byter tema efter årstid och ger det där fina varma välkomnandet när man kommer hem.

e59c0d42a6cf8a223100f50ae9f723c4

bild via Pinterest

Så entré och hall är ett väl värt ställe att lägga lite extra krut och omtanke på. Så nu ska jag feng shuia lite i hallen 😉

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s