Att vara hemmablind och garagefynd

Först vill jag tacka för sms och mejl för alla äppeltips jag efterlyste. Fick tips från olika sorters pajer till äppelsirap och till och med äppelsmör. Det sista var för mig en total nyhet. Nu får vi se vad det blir. Kanske inte kan göra allt men mycket ska testas så Tack.

För att tala om något helt annat.. jag sa för inte så länge sen att jag är ingen mässingmänniska. Hehehe…. snacka om att vara hemmablind. När jag började se mig omkring så visst.. mässing lite varstans.

img_8615

Mindes en kandelaber jag vunnit i ett lotteri som barn. Den har bott i garaget i många år och före det varit ute på altan sommartid.

Men nu tog jag ju ingen förebild men ni kan nog gissa er till hur en aldrig putsad mässingljusstake på 40 år ser ut. Inte det finaste kan jag meddela. Svart och grön och stearin lite här och där. Googlade fram ett tips på rengöring. Först skröv jag isär den och peta bort stearin och sköljde i varmt vatten innan jag la den i varmt vatten med citronsyra i . Där fick den ligga några timmar innan jag plockade upp den ljus och fin.Men stearinet som hade smält hade lagt sig som en fet hinna över men det fixade yes spray. Några fläckar är visserligen kvar men som sagt.. det är en gammal stake och det ska synas. img_8619

Att fynda i garaget är ingen dum idé.

Annonser

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s