Mitt paradis

”Den som har en trädgård och en boksamling fattas intet” Visst var det Cicero som sa så? och så rätt han hade. Varken trädgården eller boksamlingen behöver vara särskilt stora. En liten plätt jord till förfogande eller några prunkande krukor på balkongen och några böcker och du är hemma. Att få följa årstiderna i trädgården är förunderligt. På trappan i den bleka vårsolen med en kaffe och en bok på en fårskinnsfäll och du har fjällsemestern hos dig 😉 och nu, sommar. Så fort jag öppnar dörren slår härliga dofter mot mig. Börjar med spirea och syrenér. Varje år så känner och tänker jag, guud vad jag saknat dem, syrenerna alltså. De andra får mig att nysa det värstaste även om de luktar gott.

Fil 2016-07-11 15 38 41Sen är det dags för den stora pionrabatten och därefter schersminerna. Vilken doft. Har man inte en schersmin så får man skaffa sig en. Vi har tre. En doftschersmin vid garageinfarten, en norrlandsschersmin vid entrén och bak vid altan står den tredje. En smultronschersmin. Sötaste godaste doften.Fil 2016-07-11 15 39 13I år var den alldeles översållad av vita blommor.

Och nu är  det rosornas tur.

IMG_7908-rosorIMG_7942-rosIMG_7932-rosIMG_7927-rosSött och gott luktar det och jag får finna en plats för ytterligare en ros. Honungsrosen. Den jag hade frös för några vintrar sen så nu försöker jag hitta den perfekta platsen. Lä för isande vintervindar men ändå såpass nära så jag känner doften av den när jag sitter och äter min frukost ute.
Som sagt, jag har ett eget litet paradis som jag älskar att vara och skrota runt i. Dra nått ogräs här, plocka in en blomma där och lukta lite där. Har du ett eget paradis? Hur ser det ut? Har du något blomtips som lyfter det hela ytterligare ett snäpp?

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s