Sommar och en utflykt

Alltså hur härlig  är inte en svensk sommar? I år känner jag att jag verkligen njuter av varje dag på ett annat sätt än vad jag gjort tidigare år. Ett lugn jag inte haft på många år. Tror det har med att vi ska vara hemma i Sverige i år. Hela sommaren. Jag får dela semestern med mannen. Hade det vart som  brukligt skulle Ida och jag åka till Teneriffa imorgon och vara borta tre veckor.  Ser och hör hur gänget packar och har nedräkning och ju närmare dagen har kommit desto mer har jag grävt ner mina fötter och gosat ner mig i den svenska myllan 😉 känns faktiskt riktigt skönt även om Ida skulle ha behövt det. Mer än väl. Vilket år… phu. Men hon  valde sommarjobb i år och jag förstår henne.IMG_7762-midsommar-2016IMG_7769midsommar70d1657-midsommaraftonVi gjorde en utflykt en helg P och jag. Drog till Långban och gruvor och fika med den här utsikten säger man inte nej till.

IMG_7822Avfall från gruvan gjorde sig fint mot björkar och sjön.IMG_7828

IMG_7841-kaffepannaSen letade vi åt den blå sjön.Det är djupa gruvhål som är vattenfyllt och under en kalkbotten som är som kvicksand.IMG_7855kalksjönIMG_7857-kalksjönFull i tungmetaller och sån skit så det får inte komma ut i de andra vattendragen.IMG_7863kalksjönHär är det kalk som ligger som ett hårt täcke på marken men blir det en spricka blir det ju väldigt poröst och det är ett fruktansvärt djupt gruvhål under.IMG_7870kalksjön Intressant ändå att se spåren efter brytningen.IMG_7875gruvspårÄven här skiftade vattnet en aning mot turkost.IMG_7873gruvras.gifVad gör ni under sommaren? Stannar ni i Svedala eller drar ni utomlands?
Vi ska göra vårt bästa att utforska vårt Värmland i år. Vi är ju hundvakter också så det måste vara hundvänligt. Jag tycker det ska bli så roligt. Och skönt.

2 thoughts on “Sommar och en utflykt

 1. msemschen

  Vi stannar, som vanligt i Sverige, hemma i år och med hemma innebär det att vi inte har husvagnen uppställd någonstans. Vi ska inte vara iväg någon längre tid med husvagnen heller. Vi vill vara hemma och njuta av vårt hus. Det kommer bli dagsutflykter och några dagar på någon camping men annars ska vi bara vara hemma. Vi ska iaf åka till Karlskrona några dagar för det har äldste sonen önskat och vi har längtat efter Karlskrona.
  Så ja jag njuter också av denna sommaren, njuter av min lilla lilla trädgård och min altan.
  Nu önskar jag bara att regnet ska hålla sig bort också.

  Ser ut att vara riktigt vackert vid kalkbrotten. Jag var för något år sedan vid Kalkbrottet i Limhamn (Malmö) och där är otroligt vackert. Såna utflykter gillar jag men är dålig på att göra dom, kanske ska planera in det i sommar.

  Svara
  1. mariaemilsson Inläggets författare

   Att njuta av sitt hem och trädgård och sin alldeles egna plats är underskattat tycker jag. Älskar mitt hem. Och att göra dagsutflykter är liksom kryddan i tillvaron.
   Kram Maria

   Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s