Feng shui i öppet hus

 

image

Det var ruskigt länge sen jag skrev något om feng shui inser jag nu när jag funderar på hur jag ska göra i den här öppningen.
När jag ställer mig vid diskbänken ser jag ända fram till andra änden av huset. Öppen planlösning deluxe. Inom feng shui pratar vi om energi. Hur den flödar genom ett rum. Vi vill inte gärna att den rusar fram som en vild vårflod utan flyter lite stilla som en skogsbäck. Översatt till ett rum. Hörn och möbler är som stenarna i bäcken. Där är det lite mer fart på vattnet men en bit ifrån snirklar sig vattnet i sakta behagligt mak. Samma i ett rum, en bit från hörn och möbler snirklar sig energin fram i lugnare tempo. I en öppen planlösning kan det kännas lite som att man lyfter och känner hur det rusar fram om man inte har något i vägen som blicken kan fastna på. För där blicken fastnar en stund, där fastnar även energin till en mikrosekund ungefär. Den saktas ner till ett behagligare tempo.
Så med halvväggar får jag bygga upp stilleben lite här och var och då även tänka på att de fem elementen finns med för att få det harmoniskt. Eld, jord, trä, vatten och metall. Men de pratar vi om en annan gång. Men nu så har jag alltså tröttnat på detta och funderar över hur jag ska ha det istället. Angenämt göra när mr wiplash tycker att det är dags att ta en stilla dag. Jag har varit alldeles för flitig tidigare under veckan när solen lyst så härligt och trädgårdsnerven kittlat.
Så idag ska jag kika lite extra på den där skänken ,  mysa och pyssla med goaste Nellie och dricka kaffe i solen. Vad ska du göra?

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s