Det här med bröd

Att inte tåla gluten är faktiskt ingen stor grej. Det fungerar alldeles ypperligt tycker jag. Finns alternativ i dag och för det mesta äter jag naturligt glutenfritt. Men det finns en sak jag saknar. Ett riktigt gott matigt bröd. Var ju liksom innan surdegsfrälst och det brödet har jag saknat. Tills nu. IMG_3609-glutenfritt-surdegsbröd

Har under veckan satt en surdegsgrund och nu idag har jag fått baka av den. Lite annorlunda är det än vid surdeg av gluten och det var verkligen en långsamhetens lov att baka. Men å andra sidan, varför måste allt ske så snabbt? IMG_3580-glutenfritt-surdeg

Med tid och kärlek lagas den godaste maten har jag hört och det här var gott! Nu när jag har gjort den första gången så ska jag mixtra och hälla i lite frön och annat gott i degen och sen göra på mitt sätt. Då tänker jag att i stället för att jäsa färdigbakade i rumsvärme ca 90 min. Varför inte sätta i kylskåpet över natten och kalljäsa. Då har jag nygräddat bröd till frukost. Ja, ska testa för så gjorde jag med brödet jag bakade innan jag fick glutenintolerans.IMG_3585-glutenfritt-surdegsbröd

Annonser

2 thoughts on “Det här med bröd

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s