Älgskräck

image

Kylan verkar behålla greppet.

Jag gillar verkligen vår och sommar men undrar om inte vintern är vackrast ändå. När allt är stilla och vilar under ett täcke. Inte en massa måsten som det kan vara under sommaren t ex. med odlingar och ogräs eller ombyggnation och gud vet vad som man hittar på. Men jag behöver göra något åt min älgskräck. Vill så gärna gå ut i skogen men törs inte. Inte ensam. Vill till några platser för att fota. Det har ju varit fantastiskt fotoväder. Vill kunna följa årstiderna bl a men herregud, det är så löjligt egentligen att den där skräcken ska hindra mig.
Att sitta och vänta på att det ska passa med sällskap funkar ju inte.
Hur det ska gå till att komma över detta vet jag inte för att utsätta sig för dem hjälper liksom inte.  Som när jag för många år sedan hade
å t t a älgar i trädgården och en ny liten valp som skulle ut titt som tätt hjälpte mig inte att komma över skräcken.
Har du några tips? Tar tacksamt emot 🙂

4 thoughts on “Älgskräck

 1. Hannis

  Fasiken så jobbigt med älgskräck!
  Jag har en vän som har haft extrem fågelfobi och jag vet att när hon jobbade med sin fobi så började hon med att studera.
  Dels så tog hon reda på vad som utlöst det. Sen läste hon på om fåglar och deras beteenden.
  Sen började hon träna i liten skala. Alltså inte mata duvor i parken utan typ titta på en talgoxe i trädgården. Det hjälpte henne mycket.

  Jag tänker att det måste finnas en uppsjö av sidor om älgar och deras beteenden.
  Jaktsidor, natursidor,youtube. Där man kan läsa på om hur dom beter sig, hur man själv ska bete sig om man möter älg osv.
  Det kanske du redan har testat, men ifall inte så kanske det är en början.

  Så hoppas jag att du får en fin söndag / Kram Hannis
  Ps. Håller med dig om att vintern är en vilotid, precis som hösten som jag älskar.

  Svara
  1. mariaemilsson Inläggets författare

   Det är ruskigt jobbigt och börjar känna mig hindrad av det. Ska googla lite och se vad och hur man kan gå vidare. Borde ju gå att få ordning på det.
   Kram Maria

   Svara
 2. Cecilia Bergman

  Jobbigt att vara rädd, vad det är man är rädd för. Själv uppskattar jag vintern just för att det, för mig, inte finns något att vara rädd för då. På sommaren är jag ständigt rädd för att det skall börja åska. Jag har inga tips, men fattar ungefär hur det känns :0)

  Svara
  1. mariaemilsson Inläggets författare

   Spelar nog ingen roll vad man är rädd för. Är samma känsla tror jag absolut. Besvärligt är det iallafall. Speciellt nu när jag börjar känna mig begränsad p g a eländet. Måste vara jobbigt för dig med åskan.
   Kram Maria

   Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s