Att göra julmarknad

Igår var jag och Elinore på julmarknaden på Mariebergskogen. Var kö att få ta sig in. Vi var liksom inte ensamma där inte 😀IMG_2566-mariebergsskogen-snickaregården Vad vore en marknad utan brända mandlar? Inte mycket skulle jag säga.IMG_2573-julmarknad-snickaregårdenHär inne satt tomtefar och tog emot alla barns önskelistor. Jag hade faktiskt god lust att ställa mig i kön själv bara för att få komma in i det fina huset.IMG_2577-mariebergskogen-snickaregården

Här inne julpysslades det för fullt av många barn. IMG_2579-mariebergsskogen-snickaregårdenAtt vara ute och gå i skymning eller mörkret tycker jag är en mysig syssla, bara jag inte är ensam för jag är så rysligt rädd för älgar. Men jag gillar det för att få kika på fönstren. Att se hur stjärnor och stakar lyser därinne. Det är så vackert.IMG_2583-mariebergsskogen-snickaregården

Även djurstallarna var julpiffade. Granris och äpplen. Mer behövs egentligen inte för känslan.

IMG_2593-mariebergsskogen-snickaregården Ännu ett fönster. Kunde inte låta bli att fota det. Men det var så mycket folk så det gällde att vara fasligt snabb att fota om man inte ville ha några med på bilden. IMG_2599-mariebergskogen-snickaregården Och i vanlig ordning på julmarknader så såldes det kransar, polkagrisar, fårskinn och  allsköns mat och godis du vill ha på julbordet mm.mariebergsskogen-snickaregårdenEfter några timmar här så åkte vi till närmsta butik och sen hem till Elinore och lagade till ett julbord light. Ett smakprov på vad som kommer om ett par veckor. Himmel vad gott det var.

En försmak av jul. Tomtar, fårskinn, brända mandlar och mat. Inte kattskit en grå lördag i december.

2 thoughts on “Att göra julmarknad

 1. Hannis

  Så mysigt med julmarknad!
  Det är något speciellt att vandra runt och provsmaka och sen titta på vad människor har skapat.
  Kram Hannis

  Svara
  1. mariaemilsson Inläggets författare

   Vilka talanger det finns runt omkring oss.Vilken kunskap och tålamod och kreativitet det spirar i hemmen 😀
   Kram Maria

   Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s