Feng shui och toalettrenovering

Vår lilltoa fick ett ansiktslyft nu för ett par veckor sen. Jag blev så nöjd. Herrejisses vilken skillnad det blev med lite tapet och  färg.

Kom på mig själv i sista stund att en förebild vore på plats. Så här är sista väggen innan den revs ner.gästtoa-föreBlommor i brunt och rosa som förstärkte det bruna golvet. Och golvet hade jag inte lust att byta nu.

IMG_2064-toagolv

P har börjat fråga hur jag tänker inför varje renovering eller ommöblering numer. Han har lärt sig att jag har en djupare tanke bakom än att jag bara tar det som är snyggt. Så jag tänkte dela med mig av den. Först och främst inreder jag efter feng shui och de fem elementen. och det här är ett litet krypin, inga fönster och så är det en toalett som i sig själv har överslag av vattenelementet. Jord är då bra för det dämmer upp vatten. Men som det nu var badade det i brunt och rosa. IMG_2064-gästtoaFör att få balans i det hela blev det en grå grårandig tapet. Det grå stramar upp golvet, det hör till metall och tar på det viset lite kontroll på jord då metall utvinns ur jord utarmar det lite. Ränderna tillhör träelementet med sin höjd och det känns högt i tak.

Sen kom vi till förvaring. Ett skåp under handfatet som vi haft kändes onödigt trångt. Då jag spana runt på pinterest efter inspiration hittade jag det här.

via:pinterest

Då blev det en sväng till ikea och köpte ett par hyllplan.
IMG_2070-förvaring
Så nu håller vi som bäst på att flytta in. Mörkt träbetsade hyllplan hör till jord. Rotting och blomma till träelement, glasburkar till vattenelementet, metall och vitt hör till metallelementet.

Sen fattades ett element som är lika viktigt som de andra, men behövs i mindre mängd. Elden. Det för de lila handdukarna stå för. Den rosa/lila tvålen hör dit. Eldelementet blir bäst som accentfärg och då ska den finnas på tre ställen.

Så nu hör det också ihop bättre med hela husets inredning.

Pst.. det fina med feng shui är att man kan använda det oavsett tycke, stil och smak. 🙂

Annonser

7 thoughts on “Feng shui och toalettrenovering

 1. Victoria

  Så fint det blev och vad roligt att du delar med dig om hur du använde dig av feng shui när ni gjorde iordning toaletten, intressant och lärorikt.

  Kram Victoria

  Svara
 2. fru Vallmo

  Hej Maria, så fint det blev!!! Och jag håller med Victoria att det är kul att dela med dig feng shui tänkande! Det ser väldigt harmoniskt ut!
  Jag har kommenterat flera gånger här men inte lyckats, vet inte varför! Måste väl vara någon fel hos mig! Hoppas det fungerar nu!

  Svara
  1. mariaemilsson Inläggets författare

   Vet inte riktigt vad som händer, men hoppas nu att det funkar.
   Roligt att du tycker att det var bra att jag delade med mig av tänket. Har nämligen tänkt att det kanske blir lite mer sånt framöver.
   Kram Maria

   Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s