Vad får oss att söka utmaningar?

Ibland undrar jag vad är det som driver oss framåt. Vad är det som får oss att söka utmaningar. Vad är det som får oss, iallafall mig, att göra det som jag egentligen inte kan. Jag menar… det finns faktiskt en fysisk begränsning i mina axlar och nacke. Varför inte nöja sig ibland liksom. IMG_2004-tulpanerÄr det tjurskallighet? Ska minsann visa att jag kan ändå? eller?
IMG_2006-tulpanerDet är hårt för mina axlar, men inbillar mig samtidigt att det är bra för mig då jag hör doktorns ord i mitt huvud. ”Du måste träna upp musklerna runt skadan och ju närmre du kommer desto bättre är det” Samtidigt vaknar jag varje morgon och inte kan röra mina armar. Fortfarande efter ca 20 + år. Det har inte blivit bättre.IMG_2007-tulpanerSen gick jag och köpte mig tulpaner och något gott till  elvakaffet. Var ju trots allt lördag och lite stolt var jag att jag fixade träningspasset såpass bra som jag gjorde bara ett par timmar efter att jag vaknat men samtidigt besviken över att jag inte satte det perfekt.
Har du några utmaningar?

6 thoughts on “Vad får oss att söka utmaningar?

 1. kerlund74

  Tror vi söker utmaningar för att det är en del av livet och vår utveckling. Jag söker ständigt nya utmaningar, mer eller mindre omedvetet, i och med att jag nästan alltid tar på mig uppgifter på jobbet som är för stora och komplexa. Jobbigt och mentalt krävande men en del av mitt sätt att vara har jag börjat inse.
  Svårt när du får ont men janske ändå glr det som kroppen klarar, omedvetet?

  Svara
  1. mariaemilsson Inläggets författare

   Det är ju så. Utan utmaningar växer vi inte som människor. Fast ibland, när humöret dippar undrar jag varför man aldrig kan vara nöjd. Speciellt när man som jag har kommit igen från en trafikolycka. kan gå igen och hantera värken nästan (host host) Det är nog vägen och vår strävan som är vårat mål snarare än målet själv.
   Kram Maria

   Svara
 2. Fru Vallmo

  Ja det kan man undra! Jag har svårt att motivera mig träningsmässigt och behöver någon som pusha mig. Dock söker jag nya utmaningar jobbmässigt, ska utbilda mig nytt så spännande. Jag tror det är tjurighet och försöket att bli bättre. Försök att göra situationen bättre än den är!
  Skickar mycket styrkekramar

  Svara
 3. Sandra

  Nyss hittat hit!
  Min största utmaning är att lära mig gå igen! Efter långdragen skada och lång väntan på operation har den nu skett.
  Känns som att bestiga ett berg just nu.
  Dippar i humöret… Men det ska väl lösa sig!
  Sandra

  Svara
  1. mariaemilsson Inläggets författare

   Hej, kul att du hälsar på 🙂
   För lite drygt 20 år sedan var jag med i en trafikolycka och förlorade kontrollen på höger arm och ben. Fick en kraftig whiplashskada som jag fortfarande dras med. Fick börja om från början och sakta men säkert börja träna upp mig så jag fungerar hyfsat idag. Det är ett tufft jobb. Men det går. Lärt mig mycket om mig själv på den resan. Mitt motto har blivit att Inget är omöjligt, en del saker tar bara lite längre tid.
   Kramar Maria

   Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s