Att ha respekt för vintervägar

Visst är det något visst ändå med vintern. Allt blir inbäddat i ett vitt täcke och tystnade som uppstår.
IMG_1761vinter

Hoppas nu att det håller sig så här. Samtidigt hoppas jag att trafikanterna tar det lite lugnare nu när de ser snö och is.IMG_1764snöSen vill jag höja ett varningens finger, kör sakta ute i trafiken, var rädda om er. Ha respekt för vinterväglag. Igår när jag åkte hem i ett mycket halkigt väglag så kom en bil och körde om mig och de bilar som låg både bakom och före mig. Syntes hur halkigt det var för den halkade runt och jag tänkte för mig själv himmel, vart plockar vi upp dig ur diket?

Som sagt, lite drygt en mil längre fram hade den bilen krockat med en annan i en skarp kurva. Det var bilar redan där som hade stannat och hjälpte de krockade bilarna och två bilar, ett från varsitt håll med varningsblinkers som varnade på håll så jag fortsatte hem. Skakad och skärrad. Nästan hemma mötte jag räddningsbilen.

Det var andra gången den här vintern. Förra gången blev det inte fullt så allvarliga konsekvenser men tillräckligt ändå. Då var vägarna täckta av is och även då kom en bil och körde om mig och bilen framför. Oj oj o j… tänkte jag och hen fick jag stanna och fråga hur det hade gått. Men hen hade tagit sig ur bilen och ringde på hjälp själv och där får man tacka för att ingen mötande bil kom i det ögonblicket.  Otäckt med två såna incidenter på samma vinter.

3 thoughts on “Att ha respekt för vintervägar

 1. msemschen

  Folk har dåligt förstånd när det kommer till bilkörning och kör över sin förmåga. Många tror att det bara är att köra på som vanligt för de har ju vinterdäck. Tror fler skulle behöva göra om sin halka trots att de har haft körkort i flera år.
  Här i Skåne har vi ju mest isgator och det är helt annorlunda att köra på än snötäckta vägar.
  Skönt att det gick bra för dig!
  Kram

  Svara
 2. Hannis

  Jag skulle önska att människor tänkte lite längre både för sin egen skull och andras i trafiken. Det är så snabbt gjort så är det en olycka.

  Fin, mjuk helg till dig/ Kram Hannis

  Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s