Att leva glutenfritt

image

Att vara glutenintolerant funkar numer i mitt liv. Jag har ställt om mig och ändrar kosten och saknar inget speciellt måste jag säga. Men ibland, vid vissa tillfällen, födelsedagar, jul etc så är det svårare. Smörgåsar, fikabröd och smulpajer. Jag har verkligen försökt att lära mig baka med mjölmixar men det blir inte så bra. Resultatet blir mer eller mindre oätligt, torrt eller direkt stenhårt. Så sprang jag på de här två böckerna av Jessica Frej och  Maria Blohm och det är fantastiskt fina böcker. Lättbakade recept och gott blir det. Jag har bakat  pizza, sockerkaka, pepparkakor bl a. Till och med pannkakorna är goda 🙂
Bästa betyget blir min familjs reaktioner. Är det verkligen glutenfritt? Det smakar ju så gott.
Mitt boktips till er som inte kan äta eller vill minska gluten i sin mat.

2 thoughts on “Att leva glutenfritt

  1. msemschen

    Jag har en gång fått lära mig trixet med att få glutenfritt att bli mjukt och gott, man ska tillsätta kolsyrat vatten. Hade en gång en väninna vars dotter var glutenintolerant (och den andra dottern var mjölkproteinintolerant, sojaproteinintolerant och laktosintolerant) så hon vidareutbildade sig till kallskänka med inriktning allergimat. Jösses vad god mat hon lagade på helt annat sätt än jag lärt mig. 🙂

    Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s