Läxor

Jag har lärt känna mig själv och min kropp ganska bra de senaste åren. Läser av och vet att nu, nu saktar jag in. Eller nu gör jag inget mer idag. Tar resten en annan dag. Lärt mig leva ett liv i ett saktare mak. Stressigt har jag med alla tider som alla andra men jag kryper in i mitt hus ibland och stänger ner och saker tar lite längre tid att göra då jag behöver mycket vila emellan. Men ibland river rastlösheten och ivern i mig. Jag gör saker, lyssnar inte, nej jag förstår inte vad kroppen säger rättare sagt. Jag slår av, slår dövörat till och här ligger jag nu.. sen ett par dar tillbaka. I värk. Men idag törs jag andas ordentligt utan att nervsmärtorna hugger till så jag är snart på banan igen med nya löften om att ta det varligt. Jag drar en djup suck och är innerligt tacksam för att de här riktiga djupa svackorna kommer mer sällan. Det betyder ju att jag lär mig trots allt att leva mer balanserat men jag måste tydligen gå på samma nitar många många gånger. När det blir så här så är det bara att acceptera. Gilla läget helt enkelt och jag försöker att göra det fint och mysigt. När barna var små blev det många mysiga sago,- och pratstunder. De har ju sin värk också.

Idag pratar vi mycket fortfarande, om allt. Och när vi har det lite jobbigare brukar vi samlas i sofforna för att småprata, läsa en bok eller se nån film. Gäller att göra något trevligt av tiden. Den går ju ändå så varför inte göra det man kan för att ha det mysigt trots värk.

jordgubbar snickaregården

Idag äter jag jordgubbar och fotar lite.

IMG_0524

Skrattar lite över hur det kan bli. Att trädgården lever sitt egna liv. Vad det är för blommor jag har i rabatten har jag ingen aning om. De såg inte ut så på fröpåsen jag sådde i höstas.

Bild via Pinterest

De såg ut så här. Röd solhatt Magnus. 🙂

Sen lägger jag mig i soffan tillbaka och lyssnar på regnskuren och en repris av sommar. Tycker att jag har det bra. Jag får göra det jag kan i den takt jag kan och sen vila. En bra dag. En stilla och lugn dag men bra.

Kram Maria

 

3 thoughts on “Läxor

  1. msemschen

    Åh vilken härlig dag, ja alltså inte med värk (vet ju hur det är att leva med värk) men att kunna lyssna på kroppen och bestämma takte för dagen helt själv. Sådana dagar drömmer jag om, dagar där jag inte behöver styra min dag efter andra och saker som jag inte styr över.
    Kram

    Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s