Meditation

yoga

Jag lägger mig bekvämt till rätta. Skakar lite på en arm, ett ben och hamnar bekvämt på mattan. Lyssnar på min kropp, den vet vad som behövs. Låter fötterna falla isär och tar kontakt med min andning. För det är genom min andning jag kan låta min kropp slappna av. Följer den, känner den. Känner vart luften kommer in och vart den lämnar min kropp. Precis vid nästippen. Drar en djup suck och känner hur jag slappnar av. Hur jag blir tyngre och sjunker ner i mattan och golvet. Hur sinnet tystnar och hjärtat öppnas. Fortsätter att följa mina andetag, andas in och precis innan utandningen hittar jag en stillhet, en tystnad, likadant precis innan jag andas in igen. Stannar till vid de två korta tillfällena, i  tystnaden mellan andetagen.

Meditation är den utsökta konsten att inte göra någonting och acceptera det. Jag stannar i mitt hjärta, i min andning och njuter av gåvan, gåvan att inte göra någonting utan att förlora nuet.

Efter en stund börjar jag försiktigt väcka kroppen, vickar i fingrar och tår, sträcker ut mig försiktigt och tar ett djupt andetag och sätter mig upp.

Känner mig nyvaken, blinkar mot ljuset och ler. Blir alltid så glad efteråt, så tacksam.  Samtidigt så förstår jag inte varför jag inte är flitigare med det. Varför det blir så sällan.

Brukar du meditera?

Nu blir det en skvätt kaffe och så ta tag i dagens sysslor.

Kram Maria

7 thoughts on “Meditation

 1. Hannis

  För mig har det blivit ett skönt måste. Att gå in i mig själv en stund och bara vara.
  Ännu mera sen jag fick ta paus i yogan efter min operation.
  Det är ett oerhört bra sätt att starta dagen på.

  Åkte med i din text!
  Kramen Hannis

  Svara
 2. msemschen

  Det låter jättemysigt! Jag mediterade för många år sen och lärde mig även att göra det på tåget, att verkligen kunna stänga ute vardagens ljud. Fast jag fick alltid sådan huvudvärk efteråt att jag slutade meditera. Jag har ju min yoga och däri hat man ju samma förhållande till andningen.
  Kram

  Svara
 3. ✫ Fru Eriksson

  Så härligt du skriver 🙂
  Jag mediterade för ett tag sen men det har blivit dåligt med det nu – Ska kanske ta & göra det igen/Kram & ha en fin dag!

  Svara
 4. bara anna

  Jag började på yoga i våras och kom då i kontakt med meditation för första gången. Det är så häftigt när man lyckas!
  Önskar dig en bra dag.

  Svara
 5. Helena N

  Låter så himla skönt och frigörande! Jag mediterar inte i den bemärkelsen, men min simning varje morgon är som min meditation, då alla bekymmer minskar drastiskt eller försvinner helt, jag känner harmoni och mår som allra bäst.
  Kramis Helena N

  Svara
 6. Kristina

  Jag försöker yoga ett par gånger i veckan och mina hundrundor blir nästan som meditation. Jag, hundis och landet. Jag håller med Hannis om att man faller in i din text. Mysigt! Kram kristina

  Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s