Speglar och feng shui

Nu kommer det ett inlägg som jag vet några har väntat på. Nämligen det med speglar. Många verkar tycka att det är krångligt med speglar och samtidigt få bra feng shui. Mycket pekpinnar. Men så farligt är det inte. Speglar är ett fantastiskt bra verktyg, bara man tänker lite extra på en del saker.

  • Speglar förstorar och fördubblar – så tänk på att den ska spegla något fint och vackert. För det vill vi ha mer utav.
  • Ju större din spegel är desto större och mer energi skapas, vilket är bra om du har ett mörkt hörn eller små fönster i ett rum. Då reflekterar den ljuset du redan har i rummet.
  • En spegel aktiverar mer energi. Så tänk på vart du placerar den. Behöver kanske inte ha en stor spegel i sovrummet där vi ska koppla av och absolut inte se dig själv i spegeln när du ligger i sängen.
  • Undvik speglar mittemot fönster. Det kommer in massa energi genom fönster som studsar på spegeln och ‘kastas’ ut tillbaka och det blir en oroligt plats att vara på.
  • Rätt höjd och rätt storlek – Du ska se dig ordentligt i den så du får en korrekt bild av verkligheten. Alla i familjen ska kunna se sig i den.
  • Inga trasiga och söndriga speglar – en trasig spegel ger en skev bild av verkligheten och splittrar din kropp. Bör verkligen undvikas.
  • Undvik spegelvägg – Av samma skäl som ovan. Man vill ju inte skäras itu när man tittar på sig själv i spegeln. Bättre med en hel så att man ser sig själv som en helhet.
  • Häng inte upp spegeln mittemot en dörr så det är det första du möter när du öppnar dörren. Det kan kännas obehagligt och sen kastas energierna ut ur huset när vi helst vill att de fortsätter in i huset. Entrédörren kallas också för the  mouth of chi. Betyder att den fina energin utifrån fyller upp våra hus. Det är bl a därför entré och hall är så viktiga områden inom feng shui. Har man ingen annan plats i hallen att hänga spegeln på så blockera lite med t ex en stor fin blombukett som bromsar energiflödet något.

bild via pinterest

Här har de tänkt på trappan också. Det ‘forsar’ energier upp och ner för den så effekten med en spegel mittemot blir som mot ett fönster. Energin ‘kastas’ fram och tillbaka.

Hoppas att det klarnade lite 🙂

Kram Maria

 

1 thought on “Speglar och feng shui

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s