Carpe punctum – Fånga ögonblicket

En varm, kvalmig och fuktig lördagskväll satt jag i hallonsnåret och rensade upp bland det som dött under vintern. Luften stod helt stilla och åskan hördes på avstånd. Då när jag satt där, kände jag att det är det här jag behöver mer av. Ja, inte hallonsnår då kanske, men mer trädgård i allmänhet. För det är där, i jorden,  bland ogräs och blommor som jag känner att jag landar. Hittar tillbaka till det jag tycker är roligt. Det var där jag upptäckte att jag var nog mer trött och sliten  än vad jag egentligen trott.IMG_9163-hallonsnår

Min livssyn är att allt  är som det är. Kan jag inte göra något åt det får jag att acceptera vad som är och sen göra det man kan åt det. Göra det bästa av situationen med andra ord. Just det här ögonblicket, den här stunden. Men det här året har varit fruktansvärt tufft. Alldeles för mycket reumatism, wiplash, magar och hjärtan.  Jag har nog aldrig varit så rädd, så ledsen och maktlös som det här året.  Att stå bredvid, att inte kunna hjälpa, att inte veta. Min wiplash vet och kan jag men resten. Vi har gråtit, lidit men också skrattat med varandra och det är väl en himla tur. Att jag sen var tvungen att ta borde min älskade Tufva gjorde inte tillvaron lättare. Herregud vad jag saknar henne.

IMG_7105tuffa

Allt det här satt jag i hallonsnåret och tänkte på och kände att jag slappnade av och ju mer jag rensade ju piggare blev jag, ju gladare blev jag.IMG_9162-web-prydnadskörsbär

Inte konstigt att trädgårdsabete rekommenderas till sönderstressade människor. Naturen läker, det vet vi sen förut och en aldrig så lite jordplätt är allt som behövs 😉IMG_9189-akleja

Allt är som det är och vi ska leva här och nu. Morgondagen vet vi inget om. Jag är så tacksam för mina nära och kära.

Carpe punctum – Fånga ögonblicket.

Här och nu

Kramar Maria

2 thoughts on “Carpe punctum – Fånga ögonblicket

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s