Mina bästa verktyg

Fick tag på några kungsängsliljor igår. Så små och så skira ger de hopp. Hopp om vår, hopp om bättre tider.
IMG_8553-kungsängslilja

Tunga besked, både av det ena och andra slaget gör att man stannar upp och tar sig en extra titt på sitt liv.
IMG_8536-kungsängslilja

Har genom åren lärt mig , den hårda vägen, om vikten av balans. Svårt, fruktansvärt svårt när man har sjuka barn och att sen själv gå med värk att varva ner. Tycker ändå att jag har fått en bra vardag, jag har min träning som hjälper mig mot min värk och min sociala dagliga dos och avslappning efteråt vägs upp med stunder i tystnad, ensam. Mindfulness är ett av mina verktyg. Att  vara här och nu både i kroppen och i tanken och inte tänka på det som kommer sen.IMG_8543-kungsängslilja

Just nu går jag igenom mitt liv, rannsakar och funderar. Är det något jag kan ändra på? Vad kan jag göra för att det ska bli bättre? Det jag inte kan ändra på får jag acceptera. Ändra tänket. Då känns de inte lika jobbiga. Betyder inte att jag gillar det. Långt ifrån, men vissa saker är nödvändigt ont. Ändra tänket.. jag är inte där än med det som kommit till, det tar tid. Affirmationer är ett annat av mina verktyg. Säger samma sak upprepade gånger till mig själv. Som t ex, jag är lugn och avslappnad. eller nått för att få mig mindre stressad. Fake it til you make it. Jo, det är faktiskt sant. Till slut så har man landat i det nya. Sen gäller det att hitta guldkornen i vardagen. Tacksamhet.  Och just nu kan jag inte se mig mätt på mina liljor. De är så söta 🙂

Lova att ta hand om er.

Kram Maria

8 thoughts on “Mina bästa verktyg

 1. Den där Victoria

  Åh, du är klok som en bok Maria, jag måste verkligen börja med affirmationer för att sudda bort mitt lite mera tungsinta jag. Jag önskar det fanns något jag kunde skriva som gjorde att det tunga beskedet känns lite mindre tungt, men det enda jag kommer på är att jag tänker på dig och jag hoppas att det blir lättare snart igen.

  Kram Victoria

  Svara
  1. mariaemilsson Inläggets författare

   Tack söta. Kommer nog på fötter snart igen. Fick lite positiva besked här på morgonen. Så det känns bättre.
   Affirmationer är bra grejer. Kör mitt mantra 😉
   Kramar Maria

   Svara
 2. Helena N

  Åh fina Maria, så positiv och härlig trots jobbiga besked. Och precis som lilla V önskar jag att jag kunde göra något för dig/er för att lätta på bördan.
  Jag skickar en massa kramar, värme o omtanke och hoppas på ljusare tider i dubbel bemärkelse.

  /Helena N

  Svara
 3. CreandoPhoto

  Du låter som väldigt klok tycker jag. Att stanna upp och skaffa sig verktyg för att må bra, att vara så insiktsfull, redan där ligger du steget före de flesta skulle jag tro. Tack för inspiration jag behöver just nu 🙂

  Svara
 4. Choices by Annie

  Tunga besked är aldrig lätt, men du verkar ha verktyg till hands som underlättar. De där verktygen är guld värda i sådana situationer. Jag önskar dig och dina nära allt gott och hoppas allt blir lättare snart igen.
  Kram
  Annie

  Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s