Feng shui tips

Det var länge sen jag skrev om feng shui. Så jag tänkte att det kanske vore dags och visar upp vår matplats och hur jag har tänkt. Hos mig är det stora fönster, ljusa väggar (de få jag har, har öppen planlösning) och ljusa golv. Känslan är att det är stort och luftigt. En bra känsla, i lagom mängd. För mycket energi på feng shui språk, gör att det blir svårt att boa in sig och få det lite gemytligare.

Här är det matplatsen som fått lite omvårdnad och för att dämpa ner energierna, för att jorda platsen och få det mysigare helt enkelt så har jag hängt upp gråa längder och ställt stora lerkrukor i fönstren. De stoppar flödet ut genom fönstret, en stor grå matta under det stora tunga ekbordet som samlar ihop matgruppen Detta gör att rummet lugnar ner sig och ’landar’.
En stor kruka med en Benjaminfikus mellan kök och matplats som bromsar farten på energin.  Köket är direkt till vänster på bilden. Med denna blomma på plats gör också att vi sitter i kraftposition vilken sida av bordet vi än sätter oss på. Kraftposition är när vi sitter eller ligger med en vägg eller skydd bakom ryggen och fri sikt runt oss.

matrum-a-la-feng-shui-IMG_8517

Energin jag pratar om är som luften, eller blicken, Vart söker sig den? Har jag saker emellan pausar blicken eller luften innan den går vidare. Allt jag ställer i blickfånget saktar farten med andra ord. Så se till att ni har ett blickfång när ni kommer in i ett rum. Stora blommor, lampor eller prydnadssaker är att föredra. Ta i rejält. En stor sak är mycket bättre än en massa småsaker som gärna  vill bli plottrigt. Ställ därför gärna småsaker i grupper.

På bordet har jag lite dekoration på ett runt underlägg  för att bryta av bordets form. Har jag haft en rektangelformat underlägg så har jag däremot förstärkt bordets form. Blomman är plättar i luften, sirlig och lite busig i allt det raka. Tänk yin & yang. Alltså motsatser. Rakt-runt, högt-lågt, rustikt – skirt  osv.

bordesdekoration-feng-shui-IMG_8519

Elementen finns där.

Trä: längderna i den rektangulära, stående formen, alla blommorna, materialet i bord och stolar.

Jord: De bruna färgerna, formen på bordet och mattan, krukorna i keramik och jorden i krukorna.

Vatten: De stora fönstren, den mörka grå färgen på gardiner och matta. Glaset i lyktan. Färgen på underlägget på bordet jag samlat sakerna på

Metall: I lyktan, lyckohästerna ifrån nepal, lampan över bordet. Formen på underlägget som är runt. Tändsticksaskfodralet.

Eld. Lampan och lyktan när de är tända. Girafferna och lyckohästerna och den cerisa orkideén i fönstret

Hoppas att du har fått lite matnyttiga tips. 😉

Kram Maria

15 thoughts on “Feng shui tips

 1. Madeleine

  Det här med energier tycker jag är så intressant. Det tycker jag är något man kan öva upp sig på att ”känna”. Kram Madde

  Svara
  1. mariaemilsson Inläggets författare

   Kan absolut träna upp sig i på att känna av. och vi påverkas av det medvetet eller ej, problemet är att man oftast blir hemmablind.
   Kram Maria

   Svara
 2. Sofie - Mamma till 2

  Hejsan !

  Jag har just nu en marknadsundersökning i bloggen
  ang ett framtida inredningsprojekt som jag och en vän hoppas på kommer bli en riktig hit.
  Men vi behöver veta vad du/ni tycker och tänker allmänt om inredning
  så har du någon minut till övers så skulle vi verkligen uppskatta om du svarade på några frågor
  annars får jag be om ursäkt för denna kommentar.
  http://sofieeklund.vimedbarn.se/marknadsundersokning/

  Önskar dig en trevlig kväll !
  Mvh Sofie

  Svara
 3. Hannis

  Bra tips! Har en bok om det som jag fortfarande inte läst färdigt. Gillar tanken på energier.
  Tror på det. Kram Hannis

  Svara
 4. Maria.O

  Är också övertygad om att vi påverkas av vår miljö och allt vi har omkring oss. Det är intressant det där med feng shui och energier.
  Kram Maria

  Svara
 5. Annie

  Det där är något jag alltid varit lite nyfiken på. Tack för bra förklaringar och tips, funderar på att kanske skaffa mig en bok i ämnet för jag tror verkligen att energier är viktiga aspekter i inredning.
  Önskar dig en fin kväll
  kram
  annie

  Svara
  1. mariaemilsson Inläggets författare

   Tack. Glad att du gillade inlägget. Det är ett väldigt intressant ämne och hur stort som helst så skaffa gärna en bok. Agneta Nyholm Winqist har skrivit ‘Leva med Feng Shui’ tycker den är rätt bra.
   Kram Maria

   Svara
 6. msemschen

  Det här var ju intressant! Det här skulle jag vilja lära mig mer om. Finns det en feng Shui for dummies? Jag tror att jag omedvetet gör så som du beskriver, inte allt kanske men en hel del.
  Kul!
  Kram

  Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s