Wabi sabi i vardagen.

Det är tyst, mörkt och stilla. Det är bara jag vaken, ja inte mannen då, men han är på jobbet.

När vi var i Stockholm för ett par helger sen så sprang jag på den sötaste lilla tebutik på kungsgatan och frågade om de hade Guteblandning. De hade teét! Det godaste teét nånsin, jag blev så glad så tjejen bakom disken kunde ha fått en kram. Gudagott är vad det är 🙂

Så nu sitter jag här i mörkret med mitt te och njuter av det och ler för mig själv. Bästa stunden på dagen, ensam med mina tankar. De gamla indianerna visste allt vad de pratade om när de sa att man skulle sätta sig ner så att själen hinner ikapp. För det är vid dessa stunder, här i tystnaden får jag många svar på mina frågor. teIMG_7507Vi får alltid svar, det svåra är att lyssna.  Att bli så tysta så vi hör. Efter en helt galen början av hösten känns det som att jag börjar komma ifatt mig själv tillbaks,  tar till vara tysta stunder av alltifrån tedrickande till skogspromenader och vilar i allt som är i renaste wabi sabi anda. Att allt är precis som det ska vara. Det är då, när jag känner ro, jag får styrka och svar på vad jag kan göra åt något som inte är som jag skulle vilja. Finns alltid något i ens liv som man inte riktigt har kontrollen på, som ligger utanför ens egna område att göra något åt. Jag har upptäckt att den mest onödiga frågan jag ställer till mig själv är varför? Varför drabbas jag/vi av detta? Detta varför skapar så mycket mer stress och oro än lösningar. Det är bättre att säga ok, nu är det så här, jag gillar det inte men accepterar det. Vad kan jag göra åt det? Det är då jag behöver tystna, lyssna in svaren. De kommer intuitivt. Att stänga av så inte hjärnan och tanken börjar arbeta rationellt och finna lösningar, de är oftast aldrig lika bra som de man får via hjärtat och magen.

Om ni inte har gjort det redan så läs gärna Agneta Nyholm Winqvists bok Wabi Sabi: Tidlös visdom

Nu ska jag väcka några barn. Ha en fin måndag

Kram Maria

1 thought on “Wabi sabi i vardagen.

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s