Det där med feng shui

Många tror att det är dyrt att inreda och använda Feng shui. Vilket är helt fel. Du kan applicera feng shui i allt och i alla stilar. Alltifrån designerhem till retro till loppisfyndade hem. Eller som mitt egna hopplock från gammalt till nytt. Det viktiga är att man får med alla fem elementen jord, trä, eld, metall och vatten. Vad som ingår i de olika elementen har jag skrivit om här.

De finns helt naturligt överallt i naturen och alla bilder som vi tycker är vackra och harmoniska har dem.

FÄRGINSPIRATIONHär är de alla fem elementen fint samspelta. Eld i solen som är på väg upp. Metall i pastellerna och vagnshjulen, jord i golvet, jorden och den gulbeiga färgen, trä i blomman och vatten i den blå färgen och de böljande formerna.

Vad är det då som man kan tycka är dyrt? Antagligen för att man har läst om rikedomstänkandet. Att man ska tycka att man är värd det bästa. Det betyder vad vi tycker är det bästa. Alla vill helt enkelt inte ha dyra märkessaker, vi vill bara ha det som vi verkligen gillar och att det är helt och fungerbart och  samtidigt lita på att den dag vi behöver något så får vi  möjligheten att få det som fungerar bättre än det som vi kastade. Rikedomstänkandet är alltså inget annat än att helt enkelt göra sig av med saker man inte älskar, som inte fungerar som de ska. Helt sonika skänka bort, sälja eller rent av kasta. Är det trasigt ska det väck. För vem vill egentligen ha trasiga saker? Sen så får jag ofta höra meningen: Det duger åt mig.

Alltså jag får eksem och klåda av den meningen. Vaddå duger? Är du inte värd det du vill ha? Typiska frågor i fattigmanstänket. Vad skulle kunna hända? Jo, att när du behandlar dig själv med respekt så mår du bättre själv. Ger du bort halvtaskiga saker som knappt fungerar till en vän? Nej, skulle inte tro det. Varför duger det då åt dig?

Är det då något som kostar en slant så spara. Köp inget i reserv mens du väntar. Att köpa det man egentligen inte vill ha blir dyrt i slutändan, du köper det andra istället ändå. För man blir helt enkelt inte nöjd. Köper det här bordet istället för det dyra som jag egentligen vill ha för det duger åt mig. Respektlöst mot sig själv skulle jag vilja säga. Om inte jag tycker att jag är värdefull vem ska då tycka att jag är det? Man blir behandlad som man behandlar sig själv.

Stå upp för det du tycker om och vill ha. Om det är en design, arvegods  eller loppis det spelar då absolut ingen roll. Bara du älskar det. Bara du tycker att det är det bästa.

Kram Maria

 

 

4 thoughts on “Det där med feng shui

 1. millandante

  Spännande att läsa!! Jag föreläser om detta med fattigdomstänket… så kul att läsa om det med feng shui-öga:) Tack!!

  Kram Milla

  Svara
  1. mariaemilsson Inläggets författare

   Vi är alldeles för bra på att nervärdera oss själva och offra oss för alla andra. Bra om man kan väcka nån tanke 😉
   Ha en trevlig helg
   Kram Maria

   Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s