Lycka

När man har en alldeles vanlig vardag som de flesta av oss har, där livspusslet ska läggas, det är oro för både hälsa och ekonomi och ja.. kan nog lägga till hur mycket som helst här. Då är det än viktigare att vi kan hämta kraft, ladda våra batterier. Att vi försöker att få lite egen tid med våra tankar. Kanske rent av göra något som får tankarna att tystna. För när vi tänker vill vi gärna förstora alla problem. Det är en del av att vara människa och ha det sinnet vi har. Men vi kan pyssla med våra hem, träna, handarbeta eller rent av att kanske baka en kaka. Det är meditativt. Att gå runt och plocka och lulla.  Behöver inte vara timmar på egen hand. Bara en kopp kaffe eller te i lugn och ro kan göra skillnad. Bara vi öppnar upp ögonen och hittar guldkornen. De små sakerna som vi kan glädja oss åt, vara lite tacksamma för. Små saker som vi oftast tar för givna. Efter min olycka så sa en man till mig. Om det är den enda bön du ber, så säg Tack! Tacka för allt du har. Först fatta jag inte riktigt vad han mena. Jo, jag förstod men samtidigt inte. Jag var inte där än. Men det fastnade. Han sa mycket men bara den meningen satte sig kvar. Jag skrivit mer om det här 

IMG_7202porslinblomma

Jag tackar för varje dag, för allt ifrån att jag har en underbar familj till att jag har drickbart vatten i min kran, till att jag kan  göra saker tillsammans med min familj, jag kan träna, jag kan göra det trivsamt i vårt hem. Ett hus utan kärleksfull omvårdnad kan aldrig bli ett hem. Just nu är jag glad, nästan lite löjligt lycklig för att en gammal blomma som jag har har valt att blomma om.

IMG_7218porslinblomma1Så vacker, så perfekt.

Lite feng shui i vardagen.

Ha en finfin fredag

Kram Maria

3 thoughts on “Lycka

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s