Klarhälja

Årets Klarhälja har startat. Vad är nu det? kanske någon undrar. Det är en vecka där vår vackra hembygdsgård lever upp och visar hur vi levde här för hundra år sedan.
IMG_2437

Elinore är säterkulla och kärnar smör och kokar sötost för allt vad tygen håller 😉

IMG_2526Många vackra gamla byggnader. Helt ärligt tycker jag att vår hembygdsgård Kärnåsen, är en av de vackraste platserna i Sverige, fast jag vet att jag är rätt partisk i den frågan 😉 Det är iallafall ett riktigt fint smultronställe.

koka-tjäraMaken framställer tjära hela dagarna. Liite varmt tycker han allt att det är.

lupin

Ida och jag, vi har det hårdast 😉  avnjuter den ena goda picknicken efter den andra i gröngräset samtidigt som vi kikar på artisterna som är dit. Varje dag någon ny.

vreeswijk

I söndags var det Jack Vreeswijks tur och hans kompanjon Love. De var fantastiskt bra. Igår var Pettson och Findus på besök.  Det var ett uppskattat besök hörde jag och många glada barn med föräldrar som var nöjda med dagen.

Nu ska jag ta mig en mugg kaffe till och hämta andan. Vi har gjort ett sjukhusbesök idag och det tar ut sin rätt, både i ork och timmar, även om det är rutinbesök.

Ha det gott

Kram Maria

11 thoughts on “Klarhälja

 1. Helena N

  Även om du kanske är partisk, så ser jag att det är hur vackert som helst. Och sitta där och picknicka en solig och fin dag, som det verkade vara, gör ju vem som helst lycklig och kär i trakten.
  Jag älskar såna där happenings och känner att jag är på helt fel plats ibland, här i Stockholm alltså. Tur att jag har min fina oas vid badet klockan 6 varje morgon 🙂
  Kramis Helena N

  Svara
  1. mariaemilsson Inläggets författare

   Det var en fantastiskt skön och fin vecka. Så fort tid och tillfälle fanns packade vi korgen och drog dit. Fin start på semestern.
   Kram Maria

   Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s