Feng shui

Är den kinesiska konsten att inrätta sitt liv i universums krafter och är ca 3000 -5000 år gammal  lära som ordagrant betyder  vind och vatten. Ingen vet exakt hur gammal läran är och från början spreds den muntligen till speciellt utvalda personer.

Vind och vatten är ju två av livsenergins grundformer. Vi vet av erfarenhet hur viktiga dessa är för oss. Utan luft dör vi på några minuter. Vi kan leva utan mat i flera veckor men utan vatten dör vi snart.
Jag brukar likna Feng shui med ett stort träd. Där de grova rötterna är där läran kommer ifrån, som kina, japan, indien och tibet. Stammen är de två ursprungsgrenarna, formskolan som kom först och sen kompasskolan. Grova grenar de skolor som finns, som formskolan, kompasskolan, eight mansion, flying stars, space clearing, kinesiska astrologin etc. och löven är vi konsulter.

Allt eftersom kunskapen om naturen ökade och fördjupades lärde sig Feng Shui mästarna hur man använde kunskapen för att bestämma var de skulle bygga sina hus och hur krafterna kunde fås att samverka till att skapa hälsa och harmoni. Den grundläggande tanken är att vi påverkas av allt runt omkring oss – färger, former, material, möblering och energifält

3

Så Feng shui utgår ifrån människans behov och samspelet med naturen. Som jag sa igår, flera studier visar att vi blir friskare genom att vistas i naturliga och harmoniska miljöer.

Feng shui är alltså helt enkelt läran om energins rörelse och de vägar den tar.

yin&yang

Yin & yang, är ett relativt begrepp som används för att jämföra allt i universum motsatsförhållanden som stort-litet, mjukt-hårt, ljust-mörkt  osv. och de fem elementen, eld, jord, metall, vatten och trä.  Som varje människa har  inom sig och hela universum är uppbyggt kring och deras energirörelser.

Genom att använda den kunskapen skapar man förutsättningar för att på ett enkelt sätt uppnå sina mål. Praktiska exempel kan vara:

  • Med färger och material kan man balansera upp ett rum så det känns mer välkomnande och harmoniskt.
  • Vi kan skapa trygghet genom att placera skrivbordet eller sängen i kraftposition, med uppsikt över rummet och med vägg bakom oss som stöd.
  • Genom att sätta symboler i vårt hem eller på vår arbetsplats, kan vi ständigt påminnas om vad vi behöver förändra i våra liv och därmed ta ett första steg till förbättring.

Feng Shui handlar om enkelhet i livet utan att för den skull bli minimalistisk. Att samspelet mellan den yttre miljön och den inre känslan ger ett ökat välbefinnande.

Hemmet är den plats där vi spenderar den mesta av vår tid och den plats som vi har störst möjlighet att påverka.
Så inred personligt. Låt din inredning visa vem du är.
Eller ännu bättre, den du vill vara.

Att använda feng shui innebär alltid att man har ett djupare syfte med sin inredning, en tanke bakom sin inredning. Men framförallt, feng shui är så mycket mer än inredning, det är ett sätt att tänka.

Så vad vill jag säga med detta. Jo, att hemmet ska fungera som en positiv affirmation.

Kommer att gå in mer på feng shui längre fram då det är ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat.

Kram Maria

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s