Årets perenn

Trädgårdsplaneringen är i full gång här hemma. Sitter med papper och penna, skissar, funderar och kollar nätet. Ska fortsätta med mitt woodland jag började med förra året. Får ta lite i taget och hoppas på ett bättre väder i sommar så man kan vara ute och greja lite. Blir lite roligare utan en massa regn. Så hittar jag årets perenn. Varför väljer man ut årets perenn? Jo, för att lyfta fram värdefulla trädgårdsväxter och för att bli vald till årets perenn ska blomman vara härdig, frisk och vacker.
Med andra ord.. för att trädgårdsamatörer som jag lätt ska hitta fina växter till rabatterna 🙂

Årets perenn 2013 är alltså dagliljan.

Bild : odla.nu       Hemerocallis ‘Mauna Loa’.Foto: Perenngruppen, Marie Andersson
Motiveringen är att den är en mångfacetterad, lättodlad skönhet som väcker och stimulerar odlarglädjen i alla lägen står det att läsa på odla.nu
Finns i en massa färger från elfenbensvitt till rött och trivs i sol till halvskugga. Anpassningsbar och trivs lika bra i stora krukplanteringar som i rabatten. Att den dessutom inte tillhör liljeväxterna  och får vara ifred för liljebaggar läser jag vidare på perenngruppen gör att den får extra plus i kanten av mig.

Visst låter det perfekt. Jag vill ha tåliga, frodiga och lättskötta växter. Så jag kan njuta i lugn och ro av min trädgård utan en massa jobb.
Fast köksträdgården kommer att utökas. Mumma det 🙂

Maria

1 thought on “Årets perenn

 1. Mormorsglamour-pyssel och inredning

  Vad kul att börja planera trädgård. Önskade så att jag hade gröna fingrar. Men intresset har inte sträckt sig så långt ännu. Skulle dock behöva få lite gröna fingrar så trädgården inte förfaller…. 🙂
  Ha en fin helg nu
  Kram
  Helena

  Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s