Virka Unga Reumatikers maskot

Att vara reumatiker är tufft. Att vara barnreumatiker är rent ut sagt förjävligt. Att vara liten och inte kunna eller orka röra sig för att det gör ont i en led eller flera. Att inte förstå varför t ex knät är svullet och varmt. Varför det gör så ont och att det inte går att böja eller sträcka på benet. Att vakna mitt i natten och gråta  för att kroppen värker och inte kunna röra sig. Att ena dagen inte kunna gå för att i nästa dag inte kunna hålla i en penna. Att inte kunna gå upp på morgonen för att ta sig till skolan eller inte kunna gå en hel dag. Att  inte kunna göra det som kompisarna gör. Att inte orka hänga med på alla upptåg som friska barn hittar på gör dessutom ont i själen. Plus alla dessa läkarebesök.  Nu pratar vi timmar för t ex ett besök och det kan bli flera stycken på en vecka och sen all denna medicin.

Skolan…. DÄR behövs det MYCKET mer kunskap. Framförallt förtroende för både barnet som kämpar och föräldrar.

Dessa barn är hjältar! Ingen klagan, inget ont ord kommer över deras läppar.  De torkar sina tårar och kommer igen. Säger: kanske imorgon, till kompisen.

Hur kan då jag veta hur det är att va liten och ha reumatism? Det kan jag inte. Men jag har varit föräldern som gjort allt som stått i min makt att kunna göra och hjälpa i 14 år. Vi har två av dessa barn i huset.

Vill du ge ett barn lite tröst? Jag ska. Klicka på länken och du finner all information du behöver. Virka Unga Reumatikers maskot.

Maria

7 thoughts on “Virka Unga Reumatikers maskot

 1. Lotta

  Hej Maria!
  Så bra beskrivet.. det är inte lätt för er att planera in aktiviteter mm, dagsformen bestämmer.
  Kramar till Er!
  //Lotta

  Svara
 2. Malin

  åh.. jag vet inte hur det är att ha reumatism, men min mamma har haft det sen jag var 10 år och det har varit riktigt kämpigt. Väldigt fin idé med sköldisen!

  Svara
 3. Ping: Reumatism. grötris och sköldpaddor | Snickaregården

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s