Badrumsförvaring

Jag får många frågor om just badrum. Hur ska jag få till en ombonad känsla där? Hur ska jag få tristaste rummet i huset trivsamt? Vad ska jag tänka på när jag inreder badrummet?Är några av de vanligaste frågorna jag får. 
Använd helst naturmaterial och lugna basfärger som står sig över tid på kakel och väggar och så kan man lätt lägga till färgklickar och andra saker efter årstid och humör. Då badrum ofta har mycket raka linjer och hårda material som porslin, kakel och klinker etc. är det fint att balansera upp det med öppen handduksförvaring. Tänker lite yin &yang. Hårt mot mjukt, rakt mot rundat osv.
Bild: via Pinterest.

Sen är det ett rum som enligt feng shui har överslag av vatten och det är då lämpligt att föra in träelementet för att även balansera upp det. Hur tänker jag nu? Jo, träd dricker vatten 😉

Så trämaterial är finfina grejer. Även fräscha växter. Men tänk på att de ska ha runda fina blad. Vi är extra sårbara i vår nakenhet mot vassa kanter och hörn.
Jord är ett annat fint elemet att ta in. Det får vi bland annat i de liggande rektangulära former, men också av terrakottakrukor eller den bruna färgen.


Bilden visar ett fint sätt att få in alla delar. Naturmaterial, mjuka handdukar och en stor växt. Även eldelemetet är med då det brinner ett par ljus.

 Här kan ni läsa vad jag skrivit förut om feng shui elementen

Sen bland det allra viktigaste: RENSA ut allt som inte används utan förbehåll.

Ha en fin onsdag
Kram Maria

3 thoughts on “Badrumsförvaring

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s