Glutenfritt vs Lchf

Testade att äta LCHF ett tag förra sommaren. Ville testa och gå ner de sista 10 kg. Mådde så mycket bättre, min svullna mage försvann och blev glad. (Vet ärligt talat inte om den varit det någon gång förut) Jag blev piggare och starkare. Men hur det än är, så är det svårt att få in nya vanor och jag trillade tillbaka i gamla hjulspår som de flesta gör emellanåt. Men vad sjuk jag blev. Efter mycket om och men så konstaterades det till slut att det var gluten som var boven. En läkare sa att eftersom jag hållit mig borta från gluten en månad så hade tarmen börjat läka och det var därför jag kände av och reagerade så starkt som jag gjorde. Då fick jag inget val längre, det var bara att lägga om matvanorna. Försökte att äta som vanligt med glutenfria alternativ för det började ju närma sig jul och allt det goda som bakas till jul ville jag ju inte vara utan. Men jag kan inte säga att det glutenfria sortimentet är gott. Glutenfria pepparkakor som jag köpte blev droppen. Thats it! liksom. Kastade hela paketet.

Då kände jag att jag har två val. Endera äter jag det glutenfria sortimentet som smakar uuäähh eller så äter jag enligt Lchf och maten smakar gott. Valet var inte så svårt, det ska jag villigt erkänna. Både smakmässigt och för plånboken.

Alla påpekar vad farligt det är med lchf, men det förstår jag ärligt talat inte. Jag äter inte mer kött nu än vad jag gjorde innan. Fetare alternativ på mejerivaror använde jag redan. Det som skiljer idag mot då är att jag äter betydligt mer grönsaker och det är väl bara bra? Det enda jag hoppar är bröd, pasta, ris och potatis och det spelar mig inte någon roll.

Nu äter jag inte strikt. Kan ‘fuska’ ibland och jag äter fortfarande t ex choklad. Klarar mig inte utan det 😉 fredagskvällar och lördagar, fast jag äter mycket mindre än tidigare. Känns som att jag blir nöjd fortare nu än förut
Enda gångerna jag saknar att äta ‘vanligt’ är vid jul. Alla godsaker som bröd etc. Men jag har funnit en fantastisk blogg 56kilo där finns det massvis med bra recept på lchf-vis. Allt ifrån pizza till kaffebröd. Min räddning 🙂

Det här ska bli en mjuk pepparkaka. Blev lite sugen nu när det är vitt ute 🙂
Receptet hittar ni här 
Här är resultatet. Himla gott till tre kaffet och det doftar jul i hela huset 🙂

Bara att jag måste komma på vad jag ska använda istället för mandelmjöl. Då jag är såpass bekväm att jag helst inte vill baka flera olika sorter.

Kram Maria

2 thoughts on “Glutenfritt vs Lchf

  1. Jenny

    Halloj! Jag har kört utan ris, pasta, potatis och bröd (äter ett par knäckemackor om dagen dock för det är bra för min mage)sen i våras (fuskar ibland jag också) och jag ser inte heller att det skulle vara farligt. Man får i sig kolhydrater iaf, det finns i allt. Jag har inte ökat på proteiner eller fett utan kör sallad ,bönor, blomkål etc ist för pasta och potatis. Magen mår bättre och man blir piggare i hjärnan. Jag jobbar stillasittande så jag gör inte av med så mycket kolhydrater. Om man tränar väldigt mycket så bör man kanske inte utesluta kolhydrater men jag tror inte människan behöver alla dom sätter i sig i vårt moderna samhälle. Sunt bondförnuft – och känna efter vad den egna kroppen mår bra av tror jag är melodin. Lycka till och tack för tips om receptbloggen. Kram

    Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s