JIA – barnreumatism

Jag skrev ett inlägg för ett tag sedan om barnreumatism.

Jag har fått frågor om man får dela texten och absolut! Gärna! Gör det. Finns alldeles för lite information om denna sjukdom bland allmännheten. Jag fann texten nedan själv på fb (där det finns en sluten grupp för oss föräldrar med JIA i familjen) och jag frågade om jag fick dela vidare och det fick jag.
Anledningen till att jag skriver om det här igen är att jag fick frågan i kommentarsfältet. Jag svarade där men vet inte om DU kommer att se det. Fick ingen länk till dig.
Jag kan bara hoppas att du kommer in och läser igen.


Jag tänder ett ljus för alla barn med barnreumatism. Denna hemska sjukdom som sliter och rasar i våra barns kroppar. Denna sjukdom som inte syns och som därför inte alltid ”finns”. Denna sjukdom som många misstar för lite värk i kroppen är något helt annat. Allt från en svullen fot till inre organ som inflammeras och slås ut medicineras med långsiktiga värk- och antiinflammatoriska medel, cellgifter för att hejda immunförsvarets vilda framfart och kortisonsprutor och sprutor, sprutor och sprutor… och på det alla biverkningar.
Jag tänder ett ljus för våra små hjältar och hjältinnor som trots att kroppen rasar emot sig själv ler ett jättestort leende och leker en stund.
Jag tänder ett ljus för att dessa barn skall få mer förståelse av omvärlden vad de går igenom fast det inte alltid syns. Lika många eller fler barn har barnreumatism än barndiabetes och ändå är den okänd och möts med oförståelse och nonchalans. För det man ser kan ju inte vara så farligt????

Dottern hälsar att det finns en sluten grupp på fb för unga med JIA.


Kramar Maria

5 thoughts on “JIA – barnreumatism

  1. millandante

    Får tårar i ögonen… och tänker skit också att inte de unga kan få slippa denna sjukdom… Toppenbra att du skriver om detta! Själv har jag ju SLE… men mår fantastiskt bra just nu. Hoppas det är likadant för ditt barn Maria! KRAM till er!!Läser vidare och läser ikapp… trevligt:)

    Svara
  2. Min plats i solen

    Stor kram till dig och din familj Maria.♥ Ni är sanna vardagshjältar som inte bara kämpar med en tuff vardag utan dessutom ser att informera och utbilda alla oss andra. Så att vi får en ökad förståelse och insikt om vad det faktiskt handlar om. Ta hand om varandra!Kram Lotta

    Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s