Barnreumatism

Satt nu på facebook. Där fann jag en fin text och nu gråter
jag en skvätt. Jag vet allt för väl vad det handlar om. Vet allt för väl hur barnen plågas .
Jag frågade om jag fick dela den och det fick jag. Fler behöver få veta vilken djävulsk sjukdom detta är.

Jag tänder ett ljus för alla barn med barnreumatism. Denna hemska sjukdom som sliter och rasar i våra barns kroppar. Denna sjukdom som inte syns och som därför inte alltid ”finns”. Denna sjukdom som många misstar för lite värk i kroppen är något helt annat. Allt från en svullen fot till inre organ som inflammeras och slås ut medicineras med långsiktiga värk- och antiinflammatoriska medel, cellgifter för att hejda immunförsvarets vilda framfart och kortisonsprutor och sprutor, sprutor och sprutor… och på det alla biverkningar.
Jag tänder ett ljus för våra små hjältar och hjältinnor som trots att kroppen rasar emot sig själv ler ett jättestort leende och leker en stund.
Jag tänder ett ljus för att dessa barn skall få mer förståelse av omvärlden vad de går igenom fast det inte alltid syns. Lika många eller fler barn har barnreumatism än barndiabetes och ändå är den okänd och möts med oförståelse och nonchalans. För det man ser kan ju inte vara så farligt????

Kram Maria

Annonser

12 thoughts on “Barnreumatism

 1. Lilla Kullan

  Ja, den där sjukdomen leker man inte med.Maya fick den när hon var 6 år. I sällsynta fall får de s.k iriter (en sorts bakterier) i ögonen och och det hade naturligtvis Maya, så när det var som värst fick hon droppa i ögonen med olika medel för att inte riskera att bli blind.Hemskt det där.Kram Stina

  Svara
 2. Jill i Fyra Rum och Kök

  Ja, det är verkligen något fruktansvärt. Min mans systerson lider av det och går på cellgift. Han är 16 nu och vi hoppas att detta ger med sig snart, så som det gjorde för hans morfar.Ha det fint!

  Svara
 3. fia

  hej… Det va ett himmla bra in lägg om Jag ska för egen del in med våran son och kolla detta i veckan och hoppas ju så klart att det inte är det men men.bra inlägg som sagt.önskar dig en bra dag .

  Svara
 4. Fanny

  Hej jag har barnreumatism, och många säger till mig att det är inte så farligt ta en alvedon eller någon sånt går det över, Jag älskar och spela fotboll och innebandy och hålla igång, men fotbollen har jg fått sluta med 😦 har gått ur 9:an nu och jag hade MVG i gympa men fick nersätt ända till G bara för jag inte kunde delta hela våren. det är väldigt ledsamt att inte många förstr vilket helvete det är ibland, och det skulle va kul om jag fick dela denna text? kram 15 årig tjej!

  Svara
 5. Snickaregården

  Hej Fanny,Hoppas du kommer in och ser det här svaret så jag inte har någon adress till dig.Visst får du dela den här texten. Det behöver spridas info om den här sjukdomen. En alvedon hjälper inget mot denna värk.Kramar till dig.Ps dottern hälsar att det finns en grupp på fb för unga med JIA.Ds

  Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s