Facebook är helt fantastiskt….

..sa en kurator häromdagen och DÄR fick Ida vatten på sin kvarn 😉
 Men i det här fallet håller jag med, fullständigt. Finns grupper där som är slutna och medlemmarna kan prata fritt med varandra och hjälpa och stötta varandra samtidigt som de ser att de inte är helt ensamma.

Jag brukar hålla den här sidan ren från vardagens dilemman och gnäll men känner att jag behöver få ur mig lite. Allt är inte så roligt och rosenrött i verkligheten som det kan ge sken av ibland. Vi har två reumatiker i den här familjen. Den ena mer prövad än den andra. Reumatism behöver nog ingen större presentation. Ibland blir det sämre perioder så kallade skov. Och det har vi haft ett rejält här under vintern.

Att se sina barn plågas av värk och sjukdom är svårt. Att se dem ha så ont och inte kunna hjälpa är fruktansvärt. Ångest, stress och frustration är några av de känslor som då brukar komma på besök.

Förra veckan började det vända lite och den här veckan har vi fått några positiva besked. Vet att man inte ska ropa hej förrän man är över bäcken… men känns ändå som att vi börjar få lite fastare mark under fötterna nu.

En sån sak som hjälpmedel är ta mig tusan en prövning för att få till i skolan varje gång. Efter mycket om och men och med rätt person i luren till skolan så får vi till slut ett löfte om att skolan ska skaffa fram det som behövs.
 Rätt person i luren, ja, det är inte vi föräldrar som känner våra barn bäst utan en person som har en fin titel framför sitt namn på namnskylten på jobbet.
Snart kanske vi också får gräva ner tårna i varm sand och ta en glass i skuggan. Håll alla tummar och tår så hårt det bara går 🙂

Som tur är så har vi ett fantastiskt team av läkare, sköterskor, sjukgymnast, arbetsterapeut och kurator nere i stan. Sammanlagt ca 10-12 personer som alla är underbara och hjälper så fort man lyfter på luren och undrar över något.
När det är så här är det extra viktigt att fira. Och då firar vi varje framsteg.  Nu är det inte några stora saker det handlar om när vi firar något utan mer en bok, ett biobesök, ett klädesplagg eller en fika på stan etc etc..
 Idag blev det det sista. För nu firade vi att hon både kan och får gapa igen 🙂

Sen blev det en glass i solen också, det är ju ändå vår 😉
Vi brukar trösta oss också när det är tungt. Då kallar vi det att vi fyller på må bra kontot. Då försöker vi hitta på något som är roligt. Som kan lura oss att skratta, brukar oftast bli något av samma kategorier som när vi firar.

Blev visst långt idag. Men så är det ibland.

Ta hand om er så kanske vi ses här snart igen. Känns som att det mycket väl är möjligt 🙂

Kram Maria

8 thoughts on “Facebook är helt fantastiskt….

 1. Öijeberg

  God Morgon!Så fint du skriver om en vanlig vardag hos er.Jag tycker inte heller om att bli för privat när jag skriver. Men visst är det skönt att bara skriva av sig då och då.Hoppas ni kommer på rätt mediciner, då blir dagarna "så mycket bättre".Kram från Lotta

  Svara
 2. Tina

  Jag läste dina ord med värme, att ha sjuka barn är inget kul..Det är din blogg och du bestämmer vad du vill skriva och jag läser gärna!Glad Påsk till dig o familjen!

  Svara
 3. Helena

  Min dotter fick diagnosen barnreumatism i höstas. Sprutorna hon tar hjäper henne rätt bra, men har gett henne sprutskräck och kraftigt illamående istället. Det är så tråkigt när ens barn inte mår bra!! Glad påsk!

  Svara
 4. Jenny

  Hej Maria,Vilket läsvärt inlägg, jag håller alla tummar o tår för att ni snart får njuta av sand mellan tårna o en glass i skuggan:)Ha en Glad Påsk!Kraam Jenny

  Svara
 5. VACKRA hem och interiör

  Hej Maria!Önskar dig en fin påskhelg också! Inte lätt med barn som är sjuka och mår dåligt. Det är synd att det är så mycket kämpande för att få den hjälp man behöver… Hoppas det ordnar sig!KramPia

  Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s