Att våga

Var inne och hälsade på hos underbara Clara igår och hon skrev ett inlägg om att vara rädd för att lyckas. Det är precis det som jag jobbar med. För om jag misslyckas händer inget speciellt, allt är som vanligt. Jag har fortfarande mina mål kvar, mina drömmar.  Men om jag skulle lyckas… vad händer då? Allt förändras. En förändring till något okänt. Vad händer med mig?  min familj?  och vad ska jag då ha för mål. Om jag når allt jag idag drömmer och suktar efter, då när man nått toppen, kan ju fallet bli högre. Allt handlar om vår trygghetszon. Det gamla invanda. ‘Vet vad jag har men inte vad jag får’ sitter djupt rotat i oss alla.

Men jag har en drivkraft.. jag vill inte sitta med min kaffekopp vid köksbordet när jag är gammal och ångra vad jag inte gjorde medans tiden fanns, utan jag vill tänka tillbaka på allt roligt jag faktiskt gjort. Nu när barnen börjat bli stora så känner jag att livet är som ett stort smörgåsbord. Där jag plockar de upplevelser och erfarenheter som jag tycker ser bäst ut och testar. Misslyckas jag.. ja, allt är som vanligt, ingen skillnad. Lyckas jag, ja, då händer något och oftast har då jag varit nervös och ibland kanske lite väl orolig innan, desto större blir då segerns sötma 🙂  då står glädjen högt i tak och hör och häpna, hela familjen påverkas positivt när vi både misslyckas och lyckas. Bland annat sporras vi av varandra, både jag och min man testar nya saker, mer eller mindre stora utmaningar. Samtidigt tycker jag det är bra att visa våra barn att det går att testa nya vägar.  Att de ska våga mer än vad jag gjorde när jag var yngre.

Bild: weheartit.com
Att släppa sig själv lös, att våga, är frihet

Nu behöver det inte vara stora livsomvälvande saker det handlar om, utan kan vara något litet,  nära.. t ex nån utbildning, ett uppdrag.  Små steg som tillsammans helt kravlöst kan bli något stort nån dag. Bara känslan av att man vågade är inte kattskit 🙂  och oftast så är man som katten…  landar på fötterna.

Kram Maria
Annonser

11 thoughts on “Att våga

 1. Hildas hem - Sofia

  Så bra skrivet, Maria! Jag kan bara hålla med – jag vill inte heller ångra vad jag INTE gjorde när jag blir gammal. Man måste våga att kasta sig ut – även om det ibland är obehagligt. Oftast så blir det en sådan kick när man väl gjort det att det är värt allt :)Kram Sofia

  Svara
 2. promenader på landet

  Hej vännen det var det klokaste jag läst på mycket länge! Tack för att du delar med dig av dina tankar och jag håller med, det gäller att våga och passa på när tiden finns! Kram Maria

  Svara
 3. Hanna

  Jag läste också det inlägget inne hos underbara clara. Hon säger så många bra saker tycker jag, tänkvärt.KramHanna

  Svara
 4. millandante

  Så klokt och bra skrivet!! Jag skriver under på alltihop om det är så att man har längtan efter något man vill göra men inte gjort ännu.Kul med printerest och att följas åt där också, även om jag inte förstått alltihop ännu, tror jag;)KRAM

  Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s