Stöket i köket

I eftermiddag höjde Ida och jag ljudet på stereon och rockade loss samtidigt som vi tog hjälp av en av medhjälparna i köket. Vi började med stora julbaket.

Med tanke på att jag har några konstiga storråttor här i huset som tar sig in i kylskåpet i allmänhet och äter pepparkakdeg i synnerhet så blev det inte fler pepparkakor gjorda här på Snickaregården i år, men lite pepparkaksätande vill man (läs jag) ha framförallt nu på Lucia. Så vad gör man då? Jo, jag gjorde kolasnittar med pepparkakassmak. Tog ett vanligt recept på kolasnittar och blandade i en tsk var av pepparkakskryddorna, ingefära, kryddnejlika och kanel. När jag nu ändå var i farten och gjorde dem glutenfria så blev de t o m mjölkfria så syster yster ska kunna få sig ett par tre flera stycken sisådär, och vem har sagt att snittar måste se ut på ett visst sätt?  Här rullades de och de blir goda till kaffet 😉      

Men först av allt kokade jag världens godaste smörkola som Leila säger och det har hon så rätt i. Det är en stående favorit som varit med på gottebordet här på Snickaregården flera jular. Den kommer nog inte bytas ut heller misstänker jag för himmel vad god den är. Ja, det är absolut den godaste kolan jag vet och ni hittar receptet här

Gjorde en uppgraderad variant av ischoklad också. Köpte marabous chokladkaka med smak av apelsincrisp  och smälte ner med kockosfettet och hällde ut i småkaksformar, ett tunnare lager så det blev lite liknande de där noblesse choklad man köper 

Hoppas ni haft en fin dag
Kram Maria

3 thoughts on “Stöket i köket

 1. creando

  Här hade du ju flera helt underbara tips. Ischokladvarianten och smörkolan måste testas här också. Snart blir det julgodis här med… Kramar Kicki

  Svara
 2. Äppelblom

  Tack för gullig kommentar.
  Himmel så ni stökar i köket. Där skulle jag vilja va´ en liten skåpråtta och smaka på både det ena och det andra.
  Skall gå in på ”här” och kolla, för där finns säkert något jag gillar.
  Nu ska katten och jag gå och lägga oss.
  God natt!

  Svara
 3. Vita-hjärtan

  Perfekt att få lite inspiration till julgodisbordet.. Jag har precis startat idag.. (måste vänta in i det sista för vi har också skåpsråttor… i alla fall EN stor en.. och det är jag.. hi)
  Må så gott, kram Evelina

  Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s