Vad är Jul för dig?

Den frågan har jag ställt här hemma. Blommor, ljus och gran har jag fått till svar.
Inte tomtar och änglar som jag kanske hade trott eller en massa paket.

Så för att öka på julfeelingen som ingen i huset har planterade jag två julgrupper förra veckan. Inte till julmusik som man kanske skulle tro utan till värsta rockkonserten. Elinore spelade så det vibrerade i köksgolvet t o m 😉

Få stora maffiga grupper är bättre än massa smådutter.
 Kommer bara bilder på den ena idag för ljuset är inte på min sida denna mörka dag.

Vad är jul för dig?

Kram Maria

7 thoughts on “Vad är Jul för dig?

 1. Min plats i solen

  Hej Maria!Vad fina julgrupper du har gjort och rockmusiken till gjorde säkert sitt för att få till dem så där fint. ;)För mig är jul främst ljus, dofter, smaker, glädje och värme. Det är förväntan och längtan. Det är traditioner men också att bryta traditioner och skapa nya. För mig är jul en känsla som lägger sig som ett värmande täcke över välden.Här hemma försöker vi få till så mycket julkänsla som möjligt inomhus för utomhus känns julen lågt borta just nu med tvåsiffrigt på termometern.Vad häfigt att sitta och spela ett skyltfönster. Vilken upplevelse och jag kan tänka mig att det var ett uppskattat inslag. :)Jag hoppas att du kryar på dig och snart är pigg och kry igen. Ta hand om dig vännen!Kram Lotta

  Svara
 2. Jenny @ Nilssonskahuset

  Jul för mig är att ha/ta ordentligt med tid med barnen. När dom var mindre så brukade vi dra igång stora bygga-lego-projekt som vi fortsatte med över hela jullovet. Det fick stå kvar och ta upp plats och vi åt pepparkakor och lyssnade på julmusik. Nu när dom är större spelar vi spel och sånt istället. Musiken, maten och julmust är viktiga inslag.

  Svara
 3. Marias Hörna - Njut av livet ♥

  Ja julen för mig betyder mycket. Dofter, mycket levande ljus (mer än vanligt) granen och tomtarna. Julmusik och att mysa med nära och kära. Alla traditioner samt lugn och ro. Faktiskt inte så mycket maten eller klapparna…..det är väl hela julkänslan jag älskar. Kram och krya på dig Maria

  Svara
 4. Ullis

  Så söt julgrupp! Håller med dig om att få stora är bättre än många små.När jag tänker på julen tänker jag mest på mat, bak och pyssel, härlig julmusik och förväntan i luften, från barnens sida i alla fall.Ha det bra!Ullis

  Svara
 5. annika

  Myskänslan är stor så här runt jul. Jag vill vara hemma och ta det lugnt istället för att jobba nu :). Uppskattar att det är ljusstakar eller stjärnor i alla våra fönster. Hyacinter och Julblomma finns där också. Kransar av mossa och ene är också sånt som skapar mysigheten.Kul med konserten i skyltfönstret.Gillar dina vackra julgrupper.Kram annika

  Svara
 6. Anneli

  MYS och gemenskap!!!!!!Tända ljus, hyacinter, gran,alla juldofter,köpa julklappar till mina kära,julskinka som är den enda "julmaten" jag tycker om, göra julgodis tillsammans med hela familjen, Kalle Anka………..ja, listan kan göras lång.Håller med dig om julgrupperna, några få stora maffiga är bättre än många små!Kramis från Anneli.

  Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s