kuligt pyssel

Köpte Lantlivs nya tidning jul & Pyssel häromdagen och jag fann något jag bara var tvungen att testa. Så jag dök ner i garnkorgen för att se om jag hade något lämpligt restgarn.

Stickade julkulor. Låter nu kanske inte så himla fräckt men så roligt det var. Pilligt men roligt 🙂

Gjorde två stycken, en med ett grövre garn, stor kula och en med ett tunnare garn, mindre kula.
I år hade jag tänkt att ta in mer rött under julen mot vad jag haft de senare åren så nu får jag införskaffa ett rött garn och göra några till. För rött är inget jag naturligt har liggandes i korgen 😉

Bild: bokus

Det är de här två killarna som ligger bakom den norska trenden 🙂
Med detta sparkar jag igång julen lite smått här hemma
Ha en skön helg
Kram Maria

12 thoughts on “kuligt pyssel

 1. annika

  Så fina! Visst är det kul att sticka. Jag har aldrig suttit overksam i soffan under kvällarna. Tack för tipset om att tidningen har kommit. Får dra på mig lite kläder och promenera bort till någon butik.Ha en fin kvällKram annika

  Svara
 2. Öijeberg

  Dessa julkulor är jätteroliga att göra. Jag har köpt boken och jag rekommenderar den. Pyssla på och må så gott.//Kram från Lotta

  Svara
 3. Anette

  Hejsan MariaMen va duktig du är ,såg också dom i tidningen men har inte kommit längre ;)Ha en skön kväll.Kramen Anette

  Svara
 4. Trivsamma förändringar

  Så fina dem blev! Jag önskar jag kunde sticka och pyssla med sånt.Men nu blir det inte så ofta som jag har händerna lediga när jag sitter i soffan, så det projektet med att lära sig det får nog vänta en stund =)Ha en fin måndag, kram Maria

  Svara
 5. Ardisia

  Hej där =)Tack snälla, fina du för dina peppande ord hos mig i helgen! Så ledsen jag vart men nu känns det bättre.Du har en ny, vacker header. Gillar den!Julkulorna är jättesnygga! Önskar jag kunde sticka :/ Ha en jättefin & mysig veckaKram Mia

  Svara
 6. Jill i Fyra Rum och Kök

  Ja, Arne & Carlos är jättestora här. Deras julkulor var en stor succé i fjol och i år har de kommit med en ny bok med små stickade dockor.Jättefina kulor har du stickat. Jag ser för mig att det inte skulle gå lika bra för mig, men kanske skulle man testa iaf. :-)Hoppas du har haft en fin start på veckan!

  Svara
 7. Fröken Fräken

  Åh så fina! Alltså, jag MÅSTE lära mig att läsa stick- och virkbeskrivningar..! Jag tror att det kan bli lite mer av både rött och grönt här hemma till jul.

  Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s