Missionhuset

I ett av de senaste numren av sköna hem fanns detta repotage med. Tror det var nu i augustinumret om jag nu inte minns helt galet 
bild: sköna hem

Ett gammalt missionshus omgjort till bostad.

bild: sköna hem

Snyggt med badkar med tassar,
Fast kaktusar i badrummet är ingen höjdare. I badrum är vi som mest sårbara och taggar är vassa medan runda former är mjuka, så helst ska det vara mjuka, runda blad på växterna. Kristallkronan över badkaret är också en detalj som gör att man kan ha svårt att slappna av när man klivit i badet. Den trycker energin neråt och man får känslan av att behöva ducka och ‘tänk om’.., den kan ju ramla ner 😉
Feng shui handlar mycket om hur vår hjärna tänker.. vi är idag moderna människor som lever på 2000-talet, men vår hjärna är fortfarande i ‘grottstadiet’ och där handlar det hela tiden om vår trygghet och överlevnad. När vi har något stort tungt över oss vet hjärnan förstås att detta får vi ducka under om vi ska få plats och så tror den att det ska ramla ner även om vi vet att det sitter fast ordentligt.

bild: sköna hem

Här är stora salen, med arbetsrum på läktaren.. läckert 🙂

bild: sköna hem

och en så en skön och värmande kamin.

Nu är det ju så att ett liknande hus är till salu här i omgivningarna, ett gammalt folkets hus med högt i tak och stora fönster och jag är lite sugen på att köpa det och inreda det som ett hem. Skulle vara riktigt roligt och spännande, men tyvärr så är väl inte maken lika sugen om jag säger så och det är ju han som får stå för det mesta av jobbet. Kanske får jobba lite mer med övertalning 😉

Kram Maria

Annonser

4 thoughts on “Missionhuset

  1. Elvira Spekulerar

    Ja visst är det läckert det där huset, förstår att det kliar i fingrarna på dig och det finns ett liknande hus i närheten av er.Det där med Feng shui är så intressant och tänkvärt. Tycker också att kristallkronan känns lite farlig att ha över huvudet i badet. Kram ElviraPs. Det lät så underbart med yogan så jag funderar nästan på att prova på (igen).

    Svara
  2. Anneli

    Intressant med Feng shui!Låter så klokt och riktigt.Ska bli kul att följa er renovering om ni slår till på huset!Kram Anneli.

    Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s