Vardagstankar

Maj månad har varit tuff här hos oss och speciellt de sista veckorna med många sjukhusbesök. Men nu ska vi äntligen vara på banan igen. Så nu gäller det att ta vara på det sköna vardagslivet.

För en sak har jag och familjen lärt oss och det är att njuta och må gott av den gråa dimman som kallas vardag. Att göra den vacker och funktionell trots tider som ska passas och det ena efter det andra som brukar inträffa under dessa dar.  Det betyder nu inte att vi inte blir irriterade och så, för det blir vi, är inte mer än människor med känslor och behov som alla andra, Vad det handlar om är att få bli irriterad och veta att vi får vara sura men sen göra ett stort svart tuschkryss över hela irritationsmomentet och knyckla ihop det som om det vore ett pappersark och kasta bort det bakom om sig mentalt och gå vidare. Att kasta bort dyrbar tid på att vara långsint tycker jag är ett sätt att plåga sig själv. Jag har ett val varje sekund, varje dag, att välja att må dåligt eller att må bra. Jag kan inte ändra på varken människor eller vissa händelser/saker, men jag kan välja hur jag reagerar på dem. Gäller att inte fastna i offerkoftan och se sig som ett offer. Ansvaret ligger i VAD jag tänker göra åt det som gnager.
Just nu idag är det vardag här och I LOVE IT  🙂


Ha en underbar fredag

                             Kram Maria

10 thoughts on “Vardagstankar

 1. Elvira

  Så himla klokt skrivet, det gäller att komma ihåg det också, när man går på knäna ibland.Hoppas att ni slipper sjukhus mm, framöver och att solen lyser på oss i helgen.Kram Elvira

  Svara
 2. Trivsamma förändringar

  Usch o fy för sjukhusbesök! Hoppas ni kryat på er nu. Bra skrivet av dig! Det gäller nog att ta sig tid att uppmuntra andra runtomkring en, och få dem att må bra. Så att man själv kan få energi från dem när man själv behöver det. Och komma ihåg att man faktiskt får ha lite sämre dagar ibland också. Det är i motvind som draken flyger!Ha en fin fredag, kram Maria

  Svara
 3. Min plats i solen

  Hej Maria!Ett underbart inlägg! Du är så klok och visst är det så att det vackra och betydelsefulla ligger i vardagen, Vardagen är vacker och jag skulle inte vilja vara utan den. Hur mycket den betyder inser man just då man drabbas av sjukdom. Då är det just vardagen man längtar efter.Jag hoppas att ni mår bättre nu och får vara friska resten av året. Nu har ni gjort er på sjukdomssidan.Ha en fin helg vännen och ta hand om dig!Kram Lotta

  Svara
 4. Anneli

  Hejsan.Mycket fint inlägg!Det tar jag till mig och hoppas att andra också tänker till.Tycker man träffar på så många som "gnäller" över småsaker.Nu önskar jag dig en fin helg,Kram Anneli.

  Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s