Att säga tack

Vi blir inte lyckliga av att ha det perfekta hemmet, familjen, släkten, bilen eller vännerna eller vad det nu är vi tänker att om bara det eller de vore si eller så. Att tro att någon annan människa ska göra dig lycklig eller en att en pryl ska göra jobbet åt dig är att ge bort makten till sitt eget liv. Vi kan ALDRIG ändra på någon annan människa, och vi har inte en susning om vilka erfarenheter och värderingar personen vi möter har med sig i sin ‘ryggsäck’
Det vi behöver lära oss är att acceptera varandra. Det betyder nu inte att vi ska gilla alla, utan det handlar om respekt för varandra och för varandras intressen och ta tillbaka rätten till vårt eget välbefinnande. Det kan vi göra med positiva tankar. Det kan vara svårt men det går alltid att börja med att säga Tack till det du har i din omgivning, barnen, hemmet, bilen, maten osv. Passa även på att säga Tack till de pengarna du haft för att kunna köpa maten, ha ditt hem och bil osv. En oerhört lätt övning som kan förändra ditt liv om du gör den varje dag.

Sen kan du kika på den här så ofta som du vill och känn känslan om att det handlar om dig.

Nu ska jag åka iväg för att fylla på matförrådet, just nu ekar det fint i skåpen  😉

Ha en bra dag

 Kram Maria

5 thoughts on “Att säga tack

  1. Fågel Blå

    Åhhh så vackert!!!!Och precis så som du säger är det!!!!Jag har läst Boken The secrets 2 gånger!!!Tack för att du delar med dej av det!Önskar dej en Glad Påsk!Kram Kathrine

    Svara
  2. Trivsamma förändringar

    Fint skrivet!Det ligger mycket i det du säger! Det gör ont i mig när folk inte kan visa varandra respekt och jag tycker faktiskt att många barn och ungdomar har allt svårare att visa varandra och de äldre respekt, det gör mig illa berörd!Hur ska världen se ut om det fortsätter så?!Men framförallt så är det väl vi vuxna som först och främst måste föregå med gott exempel!Önskar dig en riktigt glad påsk!Kram Maria

    Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s