Symboler

Med ett hem som vi trivs i och mår gott i, med saker vi blir glada av och tycker om gör oss friskare. I feng shui pratar vi om rikedomstänkandet. Det handlar om att tro på sig själv och veta att vi är kapabla att skapa våra liv, att vi är värda att få ha det liv vi vill ha. Om vi nu tar ett enkelt exempel, vi  vill ha en speciell lampa som nu är lite för dyr för den budgeten vi har och köper en annan blir vi aldrig glada när vi tittar på den. Och när vi ser den andra så suckar vi och tänker ‘vill ju ha’. Detta signalerar att vi inte skulle ha varit värda den andra lampan. Då är det bättre att spara ett tag och köpa den vi egentligen ville ha. 
Nu spelar det ingen roll om det är loppisfynd eller dyra designprylar vi har, bara vi tycker om dem. Att vi älskar dem. Det är det viktigaste.

Allt vi har runt oss är symboler. Ofta tänker vi på symboler som några religösa tecken som korset eller madonnan. Men även bilderna nedan som jag lånat från nätet när jag googlade talar sitt tydliga symbolspråk.
bild: lånad från nätet
Hur mår vi när vi tittar på den här bilden? Och hur skulle vi må av att ha den hemma på bänken?
Hur mår vi när vi tittar på den här bilden?
bild: lånad från nätet
Märker du någon skillnad? 
Hur mår du av dina saker hemma? Och vad säger de till dig egentligen?
Ha en skön fredag
Kram Maria

15 thoughts on “Symboler

 1. Fröken Kråknäs

  Det handlar ofta om att värdesätta och respektera sig själv. Omger man sig med, precis som du skriver, negativa bilder/saker så sänker det självaktningen.Mitt favorit "mantra" just nu är: "Det jag behöver kommer till mig"… och vet du, det funkar :)Ha en skön fredag!Kram Katarina

  Svara
 2. Vit Poesi

  HejJag håller med dig helt. Det är bättre att spara till det man verkligen vill ha än second best. Jag försöker göra det.Happy friday på digKram Malin

  Svara
 3. Ardisia

  Du är så klok!Jag tror på det du skriver; är man omgiven av negativa saker/människor/miljö påverkar det oss och vårt välbefinnande.Men samtidigt spelar det också roll hur du själv ser på världen. Vissa saker kan man inte påverka, men man kan ändra sitt sätt & se på saker och ting. Lite off topic haha, men sånt har jag funderat mycket den sista veckan.Tack för alla dina goa ord hos mig! Blir alltid så glad av att se att du besök min blogg & delat av din energi!Kram Mia

  Svara
 4. Hildas hem

  Ett mycket intressant och tänkvärt inlägg, Maria! Man ska omge sig med saker man gillar och mår bra av.Jag önskar dig en fin fredag!Kram Sofia

  Svara
 5. Elvira

  Tänkte faktiskt på det här med Feng shui igår, då jag kom hem till vårat för tillfälligt jättestökiga hem. Att stöket inte alls är bra för vårt välmående. Hemmet ska ju vara en fristad där man ska få lugn och ro och tanka energi. Då är det ju inte alls bra att ha det rörigt omkring sig.Feng Shui är ett jätteintressant ämne som jag hoppas kunna fördjupa mig i.Gillar såklart bilden med Kalle och Hobbe bäst 🙂 .. Ha det bra och tack för alla fina ord och din support hos mig, det värmer.KRAM Elvira

  Svara
 6. Madeleine Berglund

  Hej!Vilken bra inställning med rangliga växter. :)Nej, huva, den översta bilden ger mig svårt att andas.. Den väljer jag bort! Kärlek ska det vara!!!Trevlig helg!Kram Madeleine 🙂

  Svara
 7. Min plats i solen

  Hej Maria!Du är så klok vännen och nu fick du mig att både tänka och känna. Sådant gillar jag. 🙂 Då är det tur att jag tänker göra mig a med en massa sladdar i helgen då, för de gör ju mig verkligen inte glad. Nu har du fått mig att reflektera ordentligt. Det inns risk för storröjning här hemma i helgen. ;)Ha det gott kära du!Kram Lotta

  Svara
 8. Klokegård - Designa ditt Liv!

  De bilderna visar verkligen det du säger.Vetskapen att vi skapar våra egna liv är något som borde läras ut i skolan.Sv: Spana på cyklar låter spännande och jag önskar dig lycka till med det.Ha en skön fredag!

  Svara
 9. Trädgårdsmakare Hillevissan

  O-ja!JAg minns hur jag reagerade första gången jag såg den där hemska knivhållaren. Trodde det var ett dåligt skämt. Hur tusingen kan man vilja ha den på köksbänken??Nä, mer kram och vanlig vänlighet vill jag ha:-)må så gott, ha en fin helg, kramkram H.

  Svara
 10. Ping: Symboler | Snickaregården

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s