sovrum och Feng shui

När vi planerade sovrums renoveringen tänkte vi först ha liggande vitmålad råspont på väggen bakom sängen. Det ger en så rustik känsla. Men jag insåg snabbt att det skulle bli alldeles för mycket av jordelementet. Ni har väl har läst mitt inlägg om de fem elementen  😉

Alltså, liggande råspont hör med sitt mönster av liggande linjer till elementet jord och vår säng som har en rak huvudgavel har samma form. Då kommer den att förstärka väggen och vi får på tok för mycket jord. Jord är visserligen bra, det lugnar oss, det är stabilt och trevlig. Men vi vill kanske göra mer än bara sova i ett sovrum.

Det skulle ha fungerat fint om vi haft en halvmåneformad gavel eller nån med lite snirklar. Gäller att tänka Yin och Yang. Motsattförhållandena rakt – vågigt osv.
Vi har nu en fin tapet med beiga och vita blomstänglar och det gör sig så bra mot sängen då det är raka motsatsen till sängens linjer..

Hoppas ni hängde med och ha en riktigt skön dag

                                                         Kram Maria

Annonser

3 thoughts on “sovrum och Feng shui

  1. Anneli

    Hejsan.Vi som har sovrumsrenovering på gång och tänkt lite på liggande träpanel.Man kanske skulle fundera en gång till då….ha en fin kväll,Kram Anneli.

    Svara
  2. Hildas hem

    Riktigt intressant det där med feng shui. Jag kan inte mycket om det så det var intressant läsning :)Jag önskar dig en fin torsdag!Kram Sofia

    Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s