Att vara här och nu

Att leva här och nu. Att vara fokuserad på det jag gör precis just nu. Det är inte det lättaste alla gånger. När man sitter och äter t ex är man ofta långt borta i tankarna, eller när man står i duschen på morgonen och går igenom mötet man ska om ett par timmar. Då har jag ju redan gått till jobbet med andra ord, eller hur?

Ett tips jag läste för länge sen och som hjälpt mig mycket är att se allt med en nybörjares ögon. Trots sina erfarenheter och kunskap. Finns alltid något nytt i varje ögonblick, även om man gör samma sak som man gjort tusentals gånger. Finns ALLTID något krispigt nytt i varje ögonblick så ta på er en nybörjares ögon och upptäck världen.
Ha det gott alla
Maria
Annonser

3 thoughts on “Att vara här och nu

 1. NjutVarjeDag

  Tack! Ett så enkelt och klokrent tips!!!
  Kan skippa alla övningar om att sniffa på äpplen, känna strukturen på russin, känna strävheten på tänderna av tandkrämen och allt vad jag tidigare har läst;-).
  Att bara ha inställningen ”Detta har jag aldrig gjort förut – hur upplever jag det då”!

  Tack igen!

  kram
  /Anneli

  Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s