Bland snö och loppisfynd

Jaha… så blev det vinter nu igen då. Va kul… not. Vad ska man då hitta på? Har iallafall börjat att planera vad vi ska göra i trädgården till sommaren. För mannen i huset står en damm högt på önskelistan och jag fann den här nånstans på nätet. Kommer inte riktigt ihåg vart, men skulle tro att det kan ha varit på odla.
Den är fin att ha som inspiration.

En fin gammal smörbytta fann jag på loppisen idag. Perfekt. I och med att jag gör eget smör här nuförtiden så blir denna kanon att förvara det i. Gör och gör.. Jag blandar till eget smör iallafall. Vi är fiskallergiker i det här huset och då får vi ju inte i oss det där nyttiga oljorna så då vispar jag ihop extrasaltat smör för det är absolut renast. (Inga konstigheter i det.) Extrasaltat kör jag för att få lite smak på det hela. Med rapsolja. Detta har vi sedan till både mat, bak och på mackan. Det bästa av allt är ju att det är inte bara ‘nyttigt’, det är såå gott också.

Är för mörkt egentligen för att få bra bilder, men den är vit.

Det andra fyndet är ett traderafynd. En riktigt gammal kaffekvarn. Som är så läcker. En sån har jag letat efter i åratal.

Här står den bredvid en rottingkorg ifrån ikea. Den använder jag som brödlåda och med en snygg handduk över så gömmer jag de fula påsarna.


Jag har även besökt en jättemysig affär i Hagfors. Anskus kammare. Där hade hon den här lilla burken. Den ser nog större ut än vad den är. ca 16 cm. hög.
Hon har även en webbutik. http://www.anskuskammare.se/

Ha nu en skön kväll..

Maria

Annonser

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s