Huset

Vi flyttade till vårt hus på hösten 2006. Ett enplanshus med en mycket öppen planlösning, vilket passar oss ypperligt men vi vill samtidigt ha en ombonad och varm hemtrevlig känsla. Sen dess har vi hållit på att ytrenovera huset så det ska passa oss. Det är ett relativt nybyggt hus men allt är original invändigt och på nästan 25 år är det ganska nedslitet. Inredningsfilosofin i det här huset är att så långt som det är möjligt att använda det man redan har, bl a genom färg och hitta nya användningsområden för saker. Sovvrummen blev dessvärre paniktapetserade då tapetvåderna har satts fast med häftklammrar och det var några blå och pippigula historier.
Efter det här första har vi tagit det lite lugnare för att bo in oss och känna in huset och hur vi vill ha det.

I köket var det glasfiberväv som var målad med en ljus badrumsblå färg. hu, ryser. Vi tog bort det och satte panelskivor som målades antikvitt, till det en linnefärgad tapet. Köksluckor byttes också, då de som satt var knäckta både vid gångjärn och speglar. Det blev ståt från ikea. Bytte även till bänkskivor i ek istället för de som satt. trasiga i folieringen och nötta som de var. Blev genast mycket bättre tycker vi. Eftersom vi bor alldeles invid en liten väg satte vi även upp hyllor i fönstren som fungerar tillsammans med blommor (just nu) som insyn.

Tyvärr har jag inga bilder alls från hur det såg ut. Tänkte inte riktigt så då, man ville bara få det beboeligt så snabbt som ögat.

Här kommer bilder på mitt ostylade köksfönster.Har inte lärt mig kameran riktigt än och testar olika inställningar. Den övre bilden är tagen med blixt och den nedre utan.

Nu är det hallen som står på tur. Lång, smal och mörk som det är nu. Ska bli ljus, luftig och inbjudande när det är klart. Uppdatering om det kommer senare. Men ni ska få se vem som vaktar det här huset och inte släpper in objudna gäster.

Visst är han söt, min trolle? 😉

Här kommer även en bild på ståltrådskronan jag gjorde till min hjärtan på tråd.

Ha en mysig lördag

Maria

Annonser

One thought on “Huset

  1. EN INREDOHOLIC

    Hej och tack för titten hos mig! Jag har läst hos Add feng shui som jag verkligen rekommenderar. fantastiskt proffsigt plus att man lär sig både personlig utv, kompass och fomrskolan. Inte alla som har det – ingen som har allt förutom dem. Kanon, hälsa från mig till petra! gå in på deras hemsida 🙂 http://www.addfengshui.sekramJannice

    Svara

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s