Feng shui

Är en flertusenårig österländsk lära som handlar om hur vi påverkas av allt vi har runt omkring oss. Feng shui betyder vind och vatten. Att förstå och försöka leva i harmoni med naturen och dess energier är grunden i Feng Shui. För allt är ju energi, du och jag, trä, djur, stenar även våra tankar. Du vet hur det känns när energin helt har gått ur kroppen, när du tappat sugen – det är den energin jag pratar om, den som bär upp allt levande och man inom Feng shui benämner som chi. Den universella livskraften.

Så jag tänkte att nu när det är dags för ett nytt år, att man skulle försöka göra saker som lyfter chi. Nu är det ju så att man inte bara kan göra roliga saker och skippa det tråkiga för så funkar inte livet. Nä, utan det är så finurligt att det spelar ingen roll VAD du gör utan HUR du gör saker. Så även den tråkiga tvätten som ska hängas kan bli en härlig upplevelse. Känn hur den kalla blöta tvätten känns i dina händer, hur det luktar eller när du står med händerna i diskbaljan, hur känns vattnet mot dina händer, varmt, ljummet, doften? Att leva i nuet, att det som var igår eller bara för en stund sen inte spelar någon roll. Inte heller framtiden. Det är ju nu vi lever, i detta ögonblick, det är det enda viktiga. Om vi försöker att leva i nuet, ögonblick för ögonblick, kan 2009 kanske t o m bli vårt bästa år nånsin.

Nu till nått helt annat så ni inte tror jag fastnat i grubblerier. Jag har börjat med nyårsdukningen. Kul att planera och genomföra men då upptäcker man att porslinet inte matchar varandra alls men det är väl tanken bakom som räknas va, att det syns att man försökt. Tog lite bilder när det var halvklart. Ska införskaffa tulpaner imorron. Vita. så klart. 🙂 och lite annat piff.
Vill ha det lite vitt och krispigt när det är nyårskalas.

1 thought on “Feng shui

Tack, jag blir så glad för att du tar dig tid att lämna några ord

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s